4 ok, amiért a Bitcoin újra csúcsra ért

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Közel három éve nem látott csúcson a Bitcoin árfolyama: a cikk készítésekor 18,500$ az ára egy rapid hétvégi leszúrást majd felpattanást követően. De vajon mely okok állnak a BTC sikere mögött?

A Bitcoin kiemelkedő értéknövekedést demonstrált az évben, és bár értéke továbbra is jelentősen ingadozik, az elemzők szerint az erősödés fenntarthatóbb, mint 2017-ben volt. A fenntarthatóság kulcsát elsősorban a vállalatok és pénzügyi intézmények Bitcoin iránti érdeklődése garantálja.

Csökken az eladói nyomás

A Bitcoin kereskedelem első momentuma a bitcoinok centralizált tőzsdékre küldése, ha alacsony a tőzsdéken a kereskedhető BTC mennyisége, az csökkenti az eladói nyomást.

A Glassnode statisztikái szerint mintegy 18%-kal esett a tőzsdéken tárolt Bitcoinok mennyisége hozzátéve; a tőzsdei likviditás a jövőben még tovább csökkenhet. A trend azt jelzi, hogy habár rekord közeli magaslatokon az árfolyam, a befektetők és kereskedők további felértékelődést várnak a vezető digitális eszköz piacán. 

Nő az intézményi befektetői étvágy

Mike Novogratz milliárdos befektető szerint a BTC immár a vállalati portfóliók részét képezi. Ezt a Rick Reiderrel, a Blackrock fixhozamú befektetésekért felelős ügyvezetőjével folytatott CNBC interjú után tweetelte.


Reider hozzátette, a BTC jelenléte az intézményi befektetési piacokon párosulva a konstans fejlődésével jelentősen hozzájárul a BTC és altcoinok általános fizetőeszközzé válásához, amit egyben támogat a fiatalok fokozódó érdeklődése is.  

Tekintettel a vállalati befektetők BTC iránti növekvő érdeklődésére, Novogratz szerint a Bitcoin valószínűleg 2021-ben túlszárnyalja a 2017-es eredményeit it, kijelentve: “a BTC nagyszerű befektetési eszköz vállalkozásoknak. A jó hír pedig, hogy egyelőre nem minden vállalat használja: így 2021 még sikeresebb lehet.”

Érik a likviditási válság

A ‘Light’ pszeudonim alatt posztoló 26 ezer követővel rendelkező kereskedő-influenszer szerint “a Bitcoin egy eladói oldali likviditási válság elején jár. Mindig is olyan volt, mint olaj a résben: a termelés egyáltalán nem rugalmas, miközben a kereslet reflexív.

A Bitcoin teljesítménye az elmúlt két negyedévben a kereskedők távolmaradását jelzi, a shortolók által jelentett eladói nyomás eltűnését a piacokról, és mindez történik egy amúgy is redukált érmekínálati környezetben, amit a 4 évente bekövetkező bitcoin felezés hajt. 

Enyhe korrekciók, azonnali felpattanás 

A napokban kétszer is tanúi lehettünk, hogy a BTC árfolyama jelentőset zuhant, majd órák alatt visszatért a 18,000 dollár fölötti árfolyam tartományba.

November 18-án például a Bitcoin 18,500 dollárról 17,300 dollárra zuhant, percekkel a rekorddöntés után, de a 18,500 fölött felhalmozódott komoly mennyiségű short megbízás sem volt elég, hogy huzamosabb ideig 18k alatt tartsa az árát.

Hasonló forgatókönyv játszódott le november 22-én is, de pár órai 18k alatti tanyázás után újfent felfelé indult az árfolyam. Ez azt bizonyítja, hogy a spekulatív jellegű eladások is kevesek az ár letörésére, mert bőven van intézményi, vállalati és kisbefektetői kereslet rá.

Mindez párosulva a központi bankok drasztikus QE-csomagjaival, a zéró vagy negatív kamatláb politikákkal, a koronavírus okozta korlátozásokkal, és az arany, mint menedékeszköz csillogásának megkopásával, a Bitcoint új magaslatokra predesztinálja.

vofanny

parents gave me money for college but I invested in crypto

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.