48 000 dollár a Bitcoin – a nagy kriptotőzsdék leálltak

Létezése során először 48 000 dollár egyetlen Bitcoin. A Bitstamp tőzsdén ma reggel megütötte a 48 000 dollárt a BTC, és halad az 50 000 dollár felé. A világ legnépszerűbb kriptovalutájának piaci kapitalizációja ezzel elérte 891 milliárd dollárt.

Mint arról tegnap beszámoltunk, a SEC bejelentette, hogy Elon Musk elektromos autó gyártó vállalata, a Tesla 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt BTC-t. A hírre a Bitcoin árfolyama kilőtt, az elmúlt 24 óra alatt 38 000 dollárról 48 000 dollárig menetelt, sajtóidőben 47 714 dollár egy BTC.

Lásd: BRÉKING! A Tesla 1,5 milliárd dollárért vásárolt Bitcoint

A nagy kriptotőzsdék nem bírták a rohamot

A legnagyobb kriptovaluta tőzsdék egy része technikai problémákkal küzdött tegnap. A Binance, a Gemini és a Kraken felhasználói arról számoltak be, hogy a szolgáltatás akadozott, PC-n és mobiltelefonon is, hiszen a kriptovaluta iránti kereslet megnőtt. A Binance tegnap délután egy rövid időre letiltotta a lehívásokat, de ma már minden szolgáltatásuk elérhető. A Coinbase még tegnap este is problémákkal küszködött, a Twitteren több felhasználójuk jelezte, hogy nem tudtak a fiókjukba belépni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.