5 millió dollárt kalapolt össze mindössze 2 óra alatt egy NFT kollektor platform

Egy NFT kollektor platformnak 5 millió dollárt sikerült összegyűjtenie mindössze 2 óra leforgásával natív tokenek értékesítésével.

A Chainbinders-nek, mely a világ első likvid Ethereum-alapú NFT-gyűjteménye, 6,2 millió dollár friss tőkét sikerült bevonnia néhány óra alatt. A vállalat eddig összesen 1 millió BND natív tokent értékesített. Az NFT kollektor a tokeneladás indulása utáni 15. percben már 3.8 millió dollárnál, az első két óra után pedig 5 millió dollárnál járt a Liquidity Generation Event (LGE, az ICO egyik formája) során. A projekt sikere a jó kivitelezésnek, az innovatív játékelméletnek és a hiperdeflációs tokenizálási modellnek volt köszönhető.

Az értékesítés során eladott BND natív tokenek a Chainbinder Gacha Machine játékhoz lesznek felhasználva, amelyhez a Doki Doki DeGacha biztosít felületet. Később a játékban alkalmazott BND tokenek elégetésre kerülnek. A Gacha Machine több mint 100 eredeti és korlátozott kiadású NFT-t fog tartalmazni, a Chainbinders univerzum karaktereitől kezdve a fegyvereken át a különféle használati tárgyakig.

A Doki Doki Finance blogbejegyzése szerint az eladás során a BND megvásárlásához felhasznált összes ETH 75%-a egy úgynevezett tartalék pool-ba kerül. Ez a pool egy egyedi, auditált okosszerződés, amely a Chainbinders Gacha Machine-ben lévő összes NFT értékét fedezi. Az NFT-k igény szerinti likviditással rendelkeznek, korlátlanok, illetve elégethetőek. Az NFT elégetése visszafordíthatatlan, mellyel csökken az NFT teljes kínálata és nő a tulajdonosok jövőbeli hozama. Mivel ezen koncepció alapját a matematika adja és a tartalék pool megváltoztathatatlan okosszerződésekben van beprogramozva, a fejlesztőcsapat abban bízik, hogy a játékon belüli tokenek egyre ritkábbak és értékesebbek lesznek az idő múlásával.

Mi is a Chainbinders?

A Chainbinders a népszerű japán Gachapon (ガチャポン) ihlette NFT felület, ahol a játékosok gyűjthető, nem-helyettesíthető tokeneket szerezhetnek. A platformot a Doki Doki DeGacha hozta létre, melynek kreatív igazgatója, Roy Blackstone a következőképpen kommentálta a sikeres tokenértékesítést:

A Chainbinders részben játékelmélet és műgyűjtés, részben pedig gacha és anime. Eredeti IP-t és karaktereket hozunk létre, amelyeknek saját történeteik, motivációik vannak. Ezután néhány okos tokenizálási mechanizmus segítségével a piacon játékosokká alakítjuk őket úgy, hogy közben megbizonyosodunk arról, hogy ezek az NFT-k azonnali likviditással és tényleges értékkel rendelkeznek.”

A történet egyébként egy poszt-apokaliptikus világban játszódik, 15 egyedi karakterrel, akiket Chainbinders neveznek. Ezek a karakterek misztikus erőkre tehetnek szert, amely túlélést biztosít számukra a normális világ utáni káoszban. A Chainbinders-hez olyan gyűjtőket keresnek, akik képesek teljes erővel felruházni a karaktereket. A Doki Doki DeGacha állítása szerint a világvége utáni történet elkészítéséhez több mint 50 személy, többek között művészek, írók, zenészek és blokklánc fejlesztők járultak hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük