51%-os támadást hajtottak végre a Bitcoin Cash (BCH) blokklánca ellen

Két bányász 51%-os támadást hajtott végre a bitcoin cash (BCH) blokkláncán, állította május 24-én egy tweetben a Cryptoconomy Podcast moderátora, Guy Swann.

Egy 51%-os támadás lehetősége akkor áll fenn, ha egy proof-of-work blokklánc hálózat bányászkapacitásának többsége egy bányász kezébe kerül. Ez azt jelenti, hogy a vezető blokkhitelesítő megakadályozhatja a többi felhasználót, hogy bányásszon és tranzakciókat tehet semmissé.

Az 51%-os támadás általában ártó szándékú, de a két bányász ez esetben jó szándékkal hajtotta végre, hogy így akadályozzon meg egy ismeretlen bányászt, aki a hálózatfrissítés során generált coinokat magának követelje.

Swann szerint a két bányászpool, a BTC.top és a BTC.com, a hálózati hashráta többségi kontrolljával azért hajtotta végre a támadást, hogy megakadályozzon egy ismeretlen bányászt abban, hogy eltulajdonítsa a ‘bárki által elkölthető ‘ számlára küldött érméket az eredeti hard fork idején. Swann tweetje szerint:

Amikor az ismeretlen bányász megpróbálta eltulajdonítani a coinokat, a http://BTC.TOP & http://BTC.COM észrevette és azonnal reorg és a tranzakciók törlése mellett döntött a saját TX-ük javára elköltve ugyanazt a P2SH coinokat, + sok másét … Szóval mindössze 2 bányász titokban és különösebb baj nélkül töröltek két blokkot mások TX-eivel és a sajátjukkal cserélték ki.

Az 51%-os támadások egy végső megoldást jelentő költséges akciónak minősülnek a források átcsatornázására és általában nagy mennyiségű számítási kapacitást igényel. Amint kiderül, hogy egy hálózat 51% támadás áldozata lett, a felhasználók inkább otthagyják, mert nem érzik biztonságban a vagyonukat.

A Coin.Dance statisztikája alapján a BTC.top és a BTC.com felügyeli a bitcoin cash bányászpoolok 43%-át.

Januárban az ethereum classic (ETC) blokklánca esett 51% támadás áldozatául. A kutatók akkor azt jelentették, hogy a Gate.io kriptotőzsdéről egy támadó visszafordított 4 tranzakciót, ami 54 200 ETC elvesztését eredményezte. A tőzsde akkor megígérte, kompenzálja a kárvallottakat és arra kérte a többi platformot, hogy blokkolják a támadók címeit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük