6 részvény aminek árfolyam emelkedését a kriptovilág adja

Nem csak a bitcoin árfolyama teljesített rendkívül jól az elmúlt hónapokban. Itt van 6 részvény, aminek az árfolyama hasonlóan sokat emelkedett – ráadásul nem is véletlenül.

A legnagyobb játékos ezen a területen minden bizonnyal a MicroStrategy (MSTR). A tavalyi év során a cég 1 milliárd (!) dollár értékben vásárolt bitcoint. Amellett, hogy a bitcoin befektetésen is minden bizonnyal kerestek, a cég árfolyama a nyár eleji kripto befektetés óta megtízszereződött – a cég részvényesei tehát értékelik az újszerű lépést.

Van több kriptopénz bányászattal foglalkozó cég, aminek részvényeivel a hagyományos tőzsdéken is lehet kereskedni.

A Riot Blockchain (RIOT) cég 1,6 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkezik. Az árfolyam jelenleg 23 dollárnál jár, ami még igen csak messze avn a 2017 decemberében tapasztalt 46 dollártól. Azért a RIOT befektetői nem panaszkodhatnak, november óta ugyanis a cég részvényének árfolyama hatszorosára emelkedett.

Egy másik bányászcég, az Argo Blockchain (ARGO) még náluk is jobban teljesített. A 350 millió dolláros piaci kapitalizációval rendelkező cég december óta megtízszerezte az árfolyamát.

Az első Nasdaqon is listázott bányászcég, a Marathon Patent Group (MARA) jelentősen bővítette tavaly a kapacitásait, amivel 10 exahash fölé emelték a bányászat hatékonyságát. Emellett pedig 150 millió dollárnyi bitcoint vásároltak saját célra, ami tovább növelte a cég értékét. A cég részvényének árfolyama szintén megtízszerezte értékét az elmúlt fél év során.

A bányászok mellett vannak tőzsdén listázott kriptopénz cégek is.

A kanadai Mogo (TSX:Mogo) a hagyományos kriptopénz adás-vétel mellett digitális eszköz alapú hiteleket is ad az ügyfeleiknek. Januárban 300%-kal nőtt meg a forgalmuk, ami a részvény árfolyamán is meglátszik.

És végül, de nem utolsó sorban, egy nagy ETH staker, az Ether Capital Corp (ETHC) is felkerült a listára, akiknek az árfolyama jelentősen változott a kriptopénz piac miatt az elmúlt időszakban. Összesen 32 ezer ETH-ot és 2300 MKR-t kötöttek le hosszútávra az elmúlt hónapokban, és az osztalékot dollár helyett kriptopénzben osztják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük