60 ezer dollárt fizetnek, ha valaki feltöri a blokkláncukat

Az erdélyi Elrond hálózata bivalyerősnek hirdeti magát, annyira bíznak a rendszerben, hogy most 60 ezer dollárt ajánlanak fel annak, aki fel tudja törni a rendszert.

Az Elrond hálózatának célja, hogy forradalmasítsa a decentralizált blokkláncokat teljesítmény és együttműködés tekintetében, hogy olyan rendszereket lehessen létrehozni, mint amilyen a privát blokkláncok – mindezt azonban a decentralizáltság megtartása mellett. Közel azonnal teljesülő tranzakciók, minimális számítási kapacitás és a blokkláncok közötti együttműködés jellemzi a projektet. A 2019 júliusi kibocsátás óta az ERD tokenek a Binance tőzsdén keresztül is elérhetőek.

Beniamin Mincu, az Elrond hálózat alapítója egy új kampányt indított, mellyel a rendszer biztonságát szeretnék tesztelni és egyben demonstrálni. A “Csomópontok Harca” (Battles of Nodes: Unchained) elnevezésű kampányban 15 napon keresztül lehet szabadon támadni a hálózatot. A fehérkalapos hekkerek minden hibára és sérülési pontra felhívhatják most a figyelmet, és ha sikerül térdre kényszeríteni a hálózatot, 60 ezer dollár ütheti a markukat. Bár pár napja már ostromolják az Elrond blokkláncát, eddig még senkinek sem sikerült a három nagy támadásból feltörni a hálózatot.

“Jobb, ha most derül ki és fizetünk érte, mintha később rossz kezek közé kerülve nagyobb problémákat okoz egy bug” – nyilatkozta Mincu.

Bár naponta több hibát is jelentenek és ezeket folyamatosan javítgatják is, egyelőre kritikus problémát még nem találtak a “békés” támadók az Elrond rendszerében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük