60 millió dollárt mozdítottak meg bitcoin bálnák az elmúlt napokban

Mindig izgalmas hír a piacon, amikor régóta mozdulatlan coinok mozdulnak meg és most ismét ilyesmiről lehet beszámolni. Július 20-án, két 10 BTC-t tartalmazó 2011-es bitcoin tárcából kerültek új tárcába a coinok, de július 21-én egy 12 éve inaktív másik tárca is megmozdította 5 BTC-jét. És még lehet sorolni az aktivitást, hiszen egy 2012 óta inaktív tárcából került át 1037 BTC egy másik tárcába. Ez azért jelentős mozgatás, hiszen mai áron számítva bőven 30 millió dollár feletti összegről beszélünk.

A bitcoin bálnák idén nagyon mozgolódnak

Az 1037 BTC 2012. április 11-én került abba a tárcába, ahonnan most elmozgatták – akkor egy coin ára 4,92 dollár volt mindössze. És még egy nagy mozgást meg kell említeni, július 24-én egy 2010-es tárcából került 50 BTC át egy másik tárcába. Azt ki kell emelni, hogy 2019. augusztusa óta eléggé lecsökkent a bitcoin bálnák száma, azaz olyan tárcák száma, amelyben 1000-nél több BTC található. Ennek tükrében látható, hogy a most fentebb elírt mozgatásoknak sem köthető mindegyike bálnákhoz. A bálnák vagy legalábbis azon bitcoin befektetők, akik jelentősebb számú bitcoint őriznek meg hosszabb ideig, jóval többet kaszálnak, mint a rövidtávú befektetők.

Rövidtávon az árfolyam kifejezetten volatilis, de az elmúlt 10 évet nézve 95 dollárról jutottunk el majdnem 30 ezer dollárra. A Glassnode is arról számolt be egy pár napja készített jelentésében, hogy idén nagyon sokat mozgolódtak a bálnák. Főleg tőzsdékre mozgatták be a coinjaikat, ami arra utal, hogy vagy másba fektetik be, vagy kiszedik a profitot. Fel szokott merülni sokakban kérdésként, hogy vajon kik lehetnek az ilyen régóta mozdulatlan tárcák mögött. Több szakértő szokott ilyeneken elmélkedni, a mostani esetek kapcsán egy blokklánc elemző, bizonyos Dr. Kirill Kretov mondta el véleményét. Szerinte lehetséges, hogy ezek a tranzakciók inkább cégeket takarnak. Olyan cégeket, akik bitcoint vásárolnak magánszemélyektől.