600 000 dollárnyi kriptovalutát lopott el ügyfelétől egy kiberbiztonsági szakértő

A floridai rendőrség nemrégiben letartóztatott egy kiberbiztonsági szakértőt, aki 576 000 dollárnyi kriptovalutát lopott el az egyik ügyfelétől.

A 27 éves Aaron Daniel Motta a hírek szerint az áldozat biztonsági rendszerének telepítése közben tulajdoníthatta el a fél millió dollárt érő digitális eszközöket. Az eset részleteinek ismeretében elmondható, hogy a tettes az ügyfele Trezor hardvertárcáját lopta el. A jelszó tudatában átutalta az azon levő kriptovalutákat saját tárcájára, áldozata mit sem sejtve a történtekről. Motta a Linkedin-en ”CyberSec elemzőként” és ”tanusított etikus hackerként” írja le magát. Az elkövető óvadék ellenében szabadlábon van, miután lopással és ügyfél elleni bűncselekménnyel vádolják. Az eset kapcsán valószínűsíthető, hogy az “etikus hackert” egy ideig nem fogják biztonsági rendszerek telepítésével megbízni.

Egyre több hackertámadásról hallhatunk

Egyesesek szerint a Trezor kriptovaluta tárca számít a legbiztonságosabbnak, mégis egyre több támadásról hallhatunk ezzel kapcsolatban.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, hackerek támadták meg a Mailchimp nevű kriptoplatformot, amelynek ügyfelei között szerepel a Trezor kriptovaluta tárca is. Az incidens során hackerek adathalász emaileket küldtek a Trezor felhasználóinak, amiben arra kérték őket, hogy töltsék le a Trezor alkalmazás hamis verzióját. Azonban az email egy adathalász webhelyre irányította a gyanútlan áldozatokat. Ezzel a seed phrase-t próbálták kicsalni a felhasználóktól, és megszerezni azok tárcáin lévő vagyonát.

Továbbá egy befektető azt állította, hogy 600 000 dollárnyi bitcoint veszített el egy hamis Trezor tárca alkalmazáson keresztül, amelyet az App Storeból töltött le. Elmondása szerint az valódinak látszott, működő tulajdonságokkal, pontos márkajelzéssel rendelkezett és az értékelése is hiteles volt.