7,9 millió dollárt lophattak el a Huobi kriptotőzsde egyik forrótárcájából

A Cyvers Alerts kriptobiztonsági megfigyelő szerint meghackeltek egy, a Huobihoz tartozó forrótárcát. Az okozott kár dollármilliókban mérhető.

A Cyvers Alerts X-fiókjának bejegyzése szerint megtámadták a kriptotőzsde egyik forrótárcáját, és az előzetes információk szerint 5000 ethereumot loptak el belőle. Ez az összeg jelenlegi árfolyamon számítva 7,9 millió dolláros veszteséget jelent.

A Huobi részéről még nem adtak ki hivatalos közleményt az üggyel kapcsolatban. A Cyver Alerts szerint az incidens mögött egy igen komoly biztonsági sebezhetőség áll.

A Cyvers Alerts így kommentálta az esetet: „Vörös kód! Gyanús tranzakciót azonosítottunk. Minden próbálkozásunk ellenére eddig nem sikerült elérnünk a Huobit. Azt azonban megerősíthetjük, hogy a támadó 5000 ETH-t (nagyjából 7,9 millió dollárt) lopott el a Huobi Global forrótárcájából.”

A kriptobiztonsági megfigyelő szeptember 25-én számolt be az esetről, a tárcát pedig az Arkham Intelligence elemzőplatform adatai alapján kapcsolta össze a Huobival.

Az ügyben megszólalt Justin Sun Huobi-befektető is, aki megerősítette a támadás tényét, és biztosította a felhasználókat afelől, hogy az ügyfélvagyon biztonságban van. Mint mondta: „A HTX teljesen visszaszerezte a támadás során ellopott eszközöket, és megoldotta az azzal kapcsolatos problémákat.”

Kapcsolódó cikkünk: Újabb hackertámadás ért egy DeFi protokollt

A szóban forgó Ethereum-tárcacím: 0xdb1D74467c9042517A354304256E0d658D8AEC83. Az ezen a címen keresztül történő tranzakciókat jelenleg is nyomon követik. A címmel kapcsolatban már az Etherscan is figyelmeztetést adott ki.

A Chainsec nyilvántartása szerint eddig összesen 55 különböző tőzsdehack történt már világszerte. Ezek során több mint 2,4 milliárd dollárnyi kriptoeszközt sikerült a támadóknak megszerezniük. Mind közül a legnépszerűbb a Mt. Gox kriptotőzsde ellen irányult támadás volt a kriptokor hajnalán. Akkor több mint 600 millió dollárnyi bitcoinnak veszett nyoma.