80 ezer dollárt csapoltak el egy amerikai nő Wells Fargo bankszámlájáról

Egy nő, miután felfedezte, hogy több tízezer dollár hiányzik a Wells Fargo számlájáról, azt állítja, hogy a pénzügyi óriás nem védi meg ügyfeleit.

Az áldozat, aki névtelenségét szeretné megőrizni, hogy megvédje személyazonosságát, azt mondja, hogy a banki csalók több mint 81 000 dollárt loptak el a számlájáról elektronikus átutalások útján – számolt be az esetről a FOX News Memphis.

A nő elmondta, hogy csak háromszor vett fel pénzt a számlájáról, miután öt évvel ezelőtt megnyitotta azt. Azt is felfedte, hogy az eset novemberben történt, de ő hónapokkal később vette csak észre a lopást, mert nem kapott semmilyen gyanús tevékenységre vonatkozó figyelmeztetést vagy értesítést a Wells Fargo-tól.

A bank semmit sem tett, hogy megakadályozza a lopást

„Nem tudtam elhinni, hogy ez velem történik. Nem számítottam arra, hogy bárki is hozzáférhet, és kiutalhat a számláról. Azonnal felhívtam a bankot… Azt akartam, hogy visszatérítsék vagy visszafizessék a pénzemet”.

Az áldozat azt állítja, hogy a Wells Fargo közölte vele, hogy a pénzösszeget egy Citibank-számlára utalták át, amit az ő nevével és társadalombiztosítási számával nyitottak meg. A nő azonban egyértelműen kijelenti, hogy ő soha nem nyitott Citi-számlát. A bankóriás pedig nem figyelmeztette, hogy valaki az ő személyazonosító adatait használta fel a számlanyitáshoz.

A nő aggódik amiatt, hogy már talán egy centet sem lát a pénzéből, miután a Wells Fargo és a Citi is közölte vele, hogy nem térítik vissza az ellopott összeget. Azt is felrótták neki a Wells Fargo részéről, hogy őt hibáztatja, amiért nem tett azonnali lépéseket.

„[Azt] mondják, hogy »Ha két órán belül szóltam volna nekik, akkor megakadályozták volna, hogy ez a tranzakció megtörténjen«, miközben még csak figyelmeztetést sem küldtek.”

Az áldozat nem tudja, hogyan kerültek nyilvánosságra az adatai. Ő csak tavaly szeptemberben osztotta meg a nevét, a társadalombiztosítási számát és a bankszámláját két potenciális hitelezővel, amikor házat vásárolt. Rajtuk kívül még a városi önkormányzatnak adta oda a személyes adatait, ahol él, a számlák fizetése miatt. Jogorvoslat nélkül a nő most azt mondja, hogy minden pénzét kiveszi a Wells Fargo számlájáról.