9600 dollár felett a bitcoin, pozitív kilátások a hétvégére

Pozitív hangulat uralkodik a kriptopiacokon. A bitcoin egy fontos ellenállást tört át és értéke így stabilizálódni látszik a 9600 dolláros árfolyam környékén. Az ethereum a 800 dolláros árfolyammal kacérkodik, a XRP egyelőre stagnál, a litecoin pedig szintén egy nagyobb ellenállást hagyott maga mögött.

Bitcoin

A korábbi hetek korrekciói után a bitcoin trend dominál és az elmúlt 7 nap alatt több mint 7%-kal, az elmúlt hónapban pedig 40%-kal erősödött a BTC árfolyam. A BTC/USD csütörtökön áttörte a 9500 dolláros árfolyamot és felkúszott egészen 9800 dollárig, ezután pedig stabilizálódni kezdett a 9600 dolláros érték környékén. Az árfolyam alakulását fundamentális és technikai tényezők is befolyásolták.

A Goldman SUCKS (nem hagyhattunk ki😀) a tervek szerint hamarosan elindítja bitcoinos kereskedési platformját. Ez pozitív fejlemény a kriptopiac számára, mivel ez azt jelenti, hogy a mainstream pénzügyi rendszer eddigi elutasító hozzáállása megváltozni látszik.

Technikailag a BTC/USD sorsa akkor dőlt el, amikor áttörte az ellenállást 9250 dollárnál. A lépés beindította az árfolyam feletti aktív megrendeléseket és egészen 9800-ig röpítette a bitcoint. Valószínűsíthető egy rövid távú korrekció, de ez a 9500 dolláros zónára fog korlátozódni.

chart
BTC/USD, 5 napos chart, forrás: TradingView

Ethereum

A pozitív hírek, az iparági szakértők optimista előrejelzései és számos technikai tényező mind közrejátszott abban, hogy az ethereum áttörte a 700 dolláros árfolyamot vagyis elérte azt a szintet, amit utoljára március elején láthattunk. Egyre több platform használja az ethereumot kereskedéshez, kezdenek beérni az okos szerződésen alapuló projektek és a felhőalapú internettechnológia decentralizációja is mind árfokozó hatású.

Az ETH/USD-re árfolyam a cikk írásának idején csütörtökön 787 dollár értéken mozgott, ami azt jelenti, hogy az árfolyam 19%-kal emelkedett az elmúlt napokban. Az ethereum túl hosszú ideig tartózkodott a 700 dolláros küszöbnél, ami egy erős felfelé irányuló mozgást eredményezett az ellenállás letörése után. Az ETH vélhetően egy rövid távú korrekciót leszámítva, a 800 dolláros zóna bevételérre készül.

chart
ETH/USD, 5 napos chart, forrás: TradingView

Ripple

A ripple árfolyama április 24-e óta egy szűk tartományban konszolidálódik, amikor is a coin 0.9550 dollárnál erőteljes szembenállásba ütközött. Az XRP most azon küzd, hogy felülkerekedjen ezen, azonban ez a folyamat várhatóan lassú lesz. A ripple ára nem sokat változott hétfő óta, azonban hozzá kell tenni, hogy az elmúlt 30 nap során 74%-ot emelkedett az árfolyam.

A ripple az SBI Holdings elindítására vár, ami hatalmas esemény lesz a coin számára, mivel ez a tőzsde támogatni fogja az XRP/fiat pénzek vételét és eladását. Bár már van pár tőzsde ahol lehet venni USD-ért vagy EUR-ért XRP-t.

chart
XRP/USD, 5 napos chart, forrás: TradingView

Litecoin

Az LTC/USD egy nagyobb ellenállást tört át 155 dollárnál. A jelenlegi áraktivitás pozitív és a litecoin árfolyama a 155 dolláros támogatási terület feletti bikás zónában mozog.

A litecoin körüli legnagyobb hír az, hogy a Wirex bejelentette, hogy teljesen integrálni fogják az LTC-t a platform blokklánc alapú fizetési platformjába. A cég kriptopénz kereskedéssel és bankkártyák kibocsátásával foglalkozik.

chart
LTC/USD, 5 napos chart, forrás: TradingView

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük