White-label digitális eszköz platformot ajánl a Binance a tőzsdéknek, startupoknak

A Binance friss bejegyzése szerint, hamarosan white-label szoftvertermékeket fog ajánlani a kisebb, lokális tőzsdéknek. Hasznos lehet azoknak, akik egy új tőzsde alapításán gondolkodnak Magyarországon, vagy épp a meglévő platformjukat szeretnék felturbózni.

A white-label tőzsde elsősorban az azonnali kriptovaluta és a határidős piacokat fogja lefedni, de mellette támogatni fogja a bank API integrációt és a peer-to-peer (P2P) fiat – kriptovaluta váltást is.

A termék eliminálja az egyébként tetemes szoftverfejlesztési költségeket, és mellé egy relatíve biztonságos és skálázható platformot kapnak készen.

A Binance Cloud fogja kínálni a kereskedési motort, a biztonsági funkciókat és a likviditást a Binance.com tőzsdén keresztül. Ez annyit jelent, hogy mialatt a tőzsde a saját márkája alatt és natív helyi fizetőeszközében lesz elérhető, addig a back endet voltaképp a Binance biztosítja.

“A Binance Cloud szolgáltatás egy mindent magában foglaló megoldás, amely egy könnyen használható irányítópultot tartalmaz és lehetővé teszi az ügyfelek számára az alapok, a kereskedési párok és az érmelistázás kezelését, valamint többnyelvű támogatást kínál a mélységi Binance.com globális hálózat megosztással, illetve további lehetőségeket biztosít az ökoszisztémával való együttműködésre” – áll a cég közleményében.

A Binance e mellé később stakelési és OTC kereskedést is bevezet, de tokenkibocsátást is integrálni kíván a white-label platformjára.

A Binance a lépéssel az AlphaPoint piaci részesedésére pályázik, ami az egyik legnagyobb tőzsde-infrastruktúra szolgáltató a kriptovaluta piacon. A 2013-ban alapított AlphaPoint szoftverszolgáltatásokat kínál a világ legnagyobb kriptotőzsdéinek, bár az nem nem derül ki az oldalukról, hogy melyek is ezek a tőzsdék.

A tőzsdefejlesztésnek rengeteg buktatója van és számos változót kell figyelembe venni. Ilyen például a kereskedési megbízás típusa, a befektetési eszközök párosítása, a biztonság és a skálázhatóság.

Hogy mennyire lesz sikeres a Binance új produktuma, az még kérdéses, különösen annak fényében, hogy magát a Binance-ot is meghackelték már. Ugyan komolyabb összegeket nem sikerült a kiberbűnözőknek ellopniuk (‘csak’ 40.7 millió dollár értékű kriptót), de sötét árnyékként vetül a Binance profiljára. A 2019. elején történt eset során a hackerek képesek voltak az API kulcsok és a 2FA kódok sérülékenységeit kihasználni. Azóta se tudni pontosan mi történt, ugyanis a Binance értelmes technikai választ nem adott az esetre. Szerencsére az ügyfeleket kártérítésben részesítették a SAFU biztosítási alapjukból.

(Forrás: CoinDesk)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük