820 ezer BTC kulcsát tartalmazó titkosított fájllal rendelkezhet Craig Wright

Craig Wright és Dave Kleiman ügyvédei között folyó jogi csatának úgy tűnik mostanában nem lesz vége. Újabb érdekes részlet derült ki az ausztrál számítógépes nagyágyúról. Kleiman ügyvédei szerint 820 ezer BTC kulcsot rejtő fájlhoz van hozzáférése Craigh Wright-nak. 

Az ellentmondásos és botrányairól híres Craig Wright-nak, aki korábban Satoshi Nakamotonak vallotta magát, igencsak meggyűlik a baja elhunyt üzlettársa, Dave Kleiman jogi csapatával. A volt biztonságügyi szakértő korábbi jogászai azt állították, hogy Wright egy titkosított fájlhoz tartozó kulcsokkal rendelkezik, amely 820 000 BTC (nagyjából 7,5 milliárd dollár) privát kulcsait tartalmazza.

A Kleiman Birtok azt állítja, hogy Dave Kleiman 2013. áprilisában bekövetkezett halála előtt Wright-tal együtt bitcoint bányászott. Az informatikai szakértő halála után azonban Wright megpróbálta megszerezni Kleiman kriptovalutáit, amelyet jogszerűen a birtokra kellett volna átruháznia. Wright tagadja az állításokat és azzal védekezett, hogy ilyen jellegű megállapodás nem létezett közte és Kleiman között.

A birtok ugyanakkor azt mondta, hogy egy Wright-nál lévő titkosított fájlban bizonyíték van arra, hogy a két informatikai szakember és üzlettárs között korábban létrejött a megállapodás, csak Wright nem hajlandó azt a bíróságnak megmutatni. A birtok ügyvédei úgy fogalmaztak, hogy „Wright megtudja nyitni azt a titkosított fájlt, de nem fogja megtenni, mert akkor kiderülne az igazság a partneri kapcsolatról és a birtokot megillető bitcoin vagyonról. Wright tudta, hogy a birtok nem fér hozzá a titkosított fájlhoz az ő kulcsai nélkül. Kulcsai vannak, amelyekre már egyértelműen hivatkozott, amikor állítólag 1 millió 6 ezer dollár értékű lezárt bitcoint költött el. Majd azt is megjegyezte, hogy az utóbbi 10 évben bármikor fel tudta volna tölteni a piacot és nevetve elmenekült volna.”

Craig Wright hülyére vesz mindenkit

Kleiman ügyvédei a következőket állították:

  • Wright többször hazudott eskü alatt és hamis bizonyítékokat nyújtott be azért, hogy elkerülje a tárgyalást és indítványok segítségével nyerje meg az ügyet.
  • Wright hamis tanúvallomásokat és hamis bizonyítékokat nyújtott be a bírósági végzések elkerüléséért
  • Wright új hazugságokat és hamisításokat nyújtott be közvetlenül a bírósághoz, hogy elkerülje a szankciókat és megakadályozza azt, hogy a birtok bizonyítsa igazát
  • Wright látszólag megakadályozta a felderítési folyamatot, amikor a felperes próbálta bebizonyítani a Satoshi Nakamoto partnerséget
  • Wright magatartása csúfot űzött az igazságszolgáltatási rendszerből
  • Wright kötelességszegése szankcionálható rosszhiszeműséget tanúsít
  • Wright tartós és bűnbánat nélküli hazugságai és hamisításai azt bizonyítják, hogy tisztán és szándékosan rosszhiszeműen viselkedik, és csalást követett el a bíróságon. Wright kötelességszegése ugyanis számos módon hátráltatta a felpereseket.

A birtok felszólította a törvényszéket, hogy tartsa fenn a floridai bíróság által tavaly hozott ítéletet. Ez arra kötelezte Wright-ot, hogy a tulajdonában lévő BTC felét adja át a Kleiman birtoknak. Wright azóta sem utalta át a pénzt, ráadásul mindent meg is tett azért, hogy hátráltassa a bíróság munkáját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük