Elon Musk megint bedobott egy dogecoinos tweetet

A hétvégén elég sok szem szegeződött Amerikában és a világon mindenhol a Saturday Night Live amerikai késő esti komédiaműsorra. Nem más volt ugyanis a vendég, mint Elon Musk. Sokan abban bíztak, hogy ha majd a vállalkozó elejt egy-két mondatot a dogecoinról a műsorban, akkor az árfolyam másnapra kilő a magasba. Nem így alakult. A Dogecoin (DOGE) árfolyama több mint 25%-ot zuhant nem sokkal azután, hogy a Tesla vezérigazgatója a műsorban azt találta mondani, hogy a Dogecoin “egy átverés”.

És tényleg nehéz kiigazodni a világ egyik leggazdagabb emberén. Mi sem mutatja jobban, minthogy nem sokkal később egy tweetben már azt jelentette be, hogy űrkutatással foglalkozó cége, a SpaceX mostantól már elfogadja a dogecoint is fizetőeszközként. Ráadásul a cég jövőre a Holdra induló missziójának a neve DOGE-1 lesz. Ez összevág azzal, hogy még hetekkel ezelőtt azt nyilatkozta, hogy a SpaceX vinni fog egy tényleges dogecoin érmét majd a Holdra. És ha ez nem lenne még elég, a tweetből és egy későbbi közleményből az is kiderült, hogy a küldetést teljes egészében dogecoinból finanszírozzák majd.

Elon Musk az igazi “dogefather”

A teljes végösszeg még nem ismert. Túlzás nélkül állítható egyébként, hogy a dogecoin árfolyama úgy mozog, ahogy Elon Musk nyilatkozik. Hiszen a kutyás vicc-coin anno tényleg csak tréfaként indult. De ma már a negyedik legnagyobb kriptovalutának számít, köszönhetően Elon Musk tweetjeinek. Gondoljunk be csak bele, az elmúlt 1 hónapban az értéke 800%-ot volt képes emelkedni. Ez egy eszméletlenül magas szám. De a kriptopiac volatilitását mi sem mutatja jobban, hogy egyetlen elejtett mondat elég volt hozzá a televízióban ahhoz, hogy 25%-át elveszítse értékének. Mindenesetre ettől függetlenül Musk és a Tesla nagyon vonzó lehetőségnek tartják a bitcoint. A cég év első három hónapjában bejelentett 438 millió dolláros profitjából jelentős részt hozott egy korábban eszközölt komoly bitcoinos befektetés is. Még egy másik dolog miatt is emlékezetes lesz a szombati SNL tévéműsora. Először beszélt Musk arról, hogy Asperger-szindrómával küzd. Ez ugye egy olyan állapot, amelyben másképp érzékeli az ember a körülötte lévő világot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük