A kriptovalutás online kaszinók rövid bemutatása

Ha van olyan reklámtípus, amivel elég sűrűn összefuthatunk az interneten mostanság, azok a sportfogadási oldalak és online kaszinók hirdetései. Ezen oldalak hatalmas bónuszokkal, sportági kínálattal és egyéb különlegességekkel igyekeznek minél több új játékost magukhoz csábítani. És az online kaszinók világának az idei legnagyobb trendje kétségtelenül a bitcoin kaszinók és az élő osztós kaszinók. Sőt, mostanában már inkább ezek keveréke. Azt pedig ma már egyre kevesebbeknek kell bemutatni, hogy a blokklánc-technológia nem csak befektetési lehetőségeket kínál, de számtalan olyan felhasználási területe is lehet, amelyek egyértelművé teszik, hogy nem csak szimplán valamilyen pénzeszköz mögött meghúzódó technológiáról van szó. És a legnépszerűbb felhasználási területek egyike az online szerencsejáték, ahol a digitális pénz segítségével játszhatunk akár a legrégebbi, klasszikus gyümölcsös slotokon is.

A kriptovalutás kaszinók ma már hihetetlen versenyt folytatnak a keresőoptimalizálás terén is, hogy melyikük tud a lehető legjobb helyen megjelenni a keresők találati listáján. Hiszen nagyon kevés új fogadó tud fejből kaszinóneveket, így egy gyors keresés fogja megmutatni az utat azon oldalakhoz, amelyek ilyen be- és kifizetési módokat is kínálnak. A másik módszer, ha bitcoin kaszinó gyűjtőoldalakat vagy összehasonlító oldalakat keresünk, mint például az Online kaszinójátékok oldala, ahol listázva vannak az ilyen jellegű kaszinók. Sőt, nem csak listázva, de értékeléseket is olvashatunk róluk és azon oldalak fel sem kerülhetnek ilyen platformokra, amelyekkel bármi kockázat vagy probléma lehet. Vannak specifikusan kriptovalutákra, azon belül is főleg Bitcoinra berendezkedett kaszinók, bár még mindig az a leggyakoribb, hogy többféle fizetési mód között ott fogjuk találni a BTC-t, a Litecoint, az Ethereumot vagy éppen a Cardanót is.

Vannak specifikus érvek a kriptovaluták mellett

Sokan viszont eléggé félreértik a kriptovaluták és blokkláncok szerepét az online kaszinók világában és az ilyen befizetési módot választókat általában valamilyen illegális tevékenységgel is szokták azonosítani korábban. Ma már szerencsére kevésbé, hiszen a blokkláncok segítségével az online szerencsejáték jóval felhasználóbarátabb és megbízhatóbb is lett. És amikor felmerül a kérdés, hogy miért érdemes kriptovalutákkal szerencsejátékozni, akkor 1-2 érvnél többet nem igazán tudnak mondani a fanatikusok sem. Azt sem értik sokan, hogy ha valaki hozzájutott egy kis bitcoinhoz, akkor miért nem szimplán “hodlolja”, miért pörgeti meg egy népszerűbb sloton valamelyik kaszinóban. A következőkben megpróbáljuk összegyűjteni azokat az érveket, amelyek alátámasztják, hogy ha már szerencsejátékozni támadt kedvünk, akkor miért kriptovalutát válasszunk, mint fizetési mód.

kriptovalutás kaszinók
Forrás: unsplash.com

Ugye az első és mindenki által ismert érv a kriptovaluták mellett az anonimitás szintje, ami egy bankszámlához vagy egy bankkártyához, de még egy e-pénztárcához képest is óriási. Aki járatos azért a kriptovaluták világában, az tudja, hogy a Bitcoin sem biztosít 100%-os anonimitást és szakértők képesek visszavezetni hozzánk egy cím alapján a bitcoin tranzakciókat. Viszont vannak már olyan blokkláncok és coinok, amelyek teljeskörű anonimitást kínálnak, ilyen például a Monero, sok kaszinós kedvenc coinja. A margón érdemes megemlíteni, hogy pont ezért a Monerot más oldalakon is előszeretettel használják azok, akik nem akarják, hogy azonosíthatóak legyenek. Sokan amúgy úgy gondolják, hogy egy kriptovalutás kaszinó csak azért kriptos, mert lehet bitcoinnal is fizetni vagy ethereumban kérni a nyereményt. Egy igazi kriptovalutás kaszinóban a blokklánc segítségével történik meg a játékok eredményének meghatározása is. Így a játékosok is meg tudják nézni, hogy az adott pörgetés kimenetelét ténylegesen véletlenszámok adták-e vissza és nem volt semmilyen belenyúlás a kaszinó részéről. És ez a kaszinóknak is nagyszerű, hiszen egy online szerencsejátékos oldalon ma már létfontosságú a megbízhatóság.

A decentralizáltság egy olyan tényező, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni

Ezek átláthatóságra vonatkozó előnyök voltak, de magukat a játékokat és a pénzügyi lehetőségeket is érintik a kriptovaluták által biztosított előnyök. Példának okáért egy online kaszinóban az általánosan elfogadott befizetési bónusznak a 100%-os, akár 100-200 ezer forintos maximumig tolható bónusz számít. És bár vannak kaszinók 200-300%-os bónusszal, ez még mindig nem versenyképes azzal a kriptobónusszal, amely akár 7 BTC erejéig ad plusz pénzt a befizetésünk után. És ha már bent vagyunk, akkor is jobbak az esélyeink, hiszen a ház része egy bitcoin kaszinóban jóval alacsonyabb, mint egy “normál” online kaszinó esetén. A ház része ugye az a fixen beépített haszonkulcs, amelyet a “ház” minden egyes kör, fogadás, pörgetés után megkap. Ez elég változó játékonként és kaszinónként, de egy bitcoin kaszinóban a ház része akár a harmada is lehet ahhoz képest, mint amit általában megszokhattunk. Ráadásul pedig nem csak a nyerési esélyeink nagyobbak, de a jövedelmünk is biztosan, hiszen a bitcoin megjelenése óta eléggé stabil növekedést tudott felmutatni a kripto árfolyama. És van olyan online kriptovalutás kaszinó a piacon, amelyik a népszerűvé válás érdekében 0%, azaz nulla százalékos “ház részét” tart beállítva.

És hát ugye a kriptovaluták legnagyobb előnye a decentralizáltság, amit egy online kaszinóban is felhasználhatunk. Hiszen sok országban a kriptovalutákat nem tekintik pénzeszköznek, így van nem kell utánuk adózni, vagy teljesen másként, mint a valódi pénz után. Plusz nem leszünk többé kiszolgáltatva annak, hogy a bankok jóváhagyják-e a befizetésünket vagy sem, ahogy nem kell többé napokat várnunk a nyereményünkre. Bitcoin esetén már eléggé le lehet terhelve a hálózat, ha 15 percnél többet kellene várnunk arra, hogy megérkezzen tárcánkba a várva várt összeg. Ez a 15 perc brutálisan sok időnek számít a blokkláncok világában, de fogadjuk el, manapság nagyon le van terhelve a hálózat és a bányászoknak is hajtaniuk kell előre, hogy tartsák az ütemet. A kiutalt bitcoinunkat pedig már át sem kell váltanunk fiat pénzre, hogy felhasználhassuk, már Magyarországon is számtalan lehetőségünk van bitcoinban fizetni dolgokért, pl. ruhákért, ételért és így tovább.

Konklúzió

Konklúzióként elmondhatjuk, hogy a blokklánc technológia egyáltalán nem tekinthető kizárólag a befektetést szolgáló kriptovaluták mögött álló technológiának. Az élet számos területén biztosít előrelépést és számol fel problémákat. Egy ilyen terület az online szerencsejáték is, ahol egy kriptovalutás kaszinó és egy normál online kaszinó összehasonlítása során több előnyt lehet felsorolni a kriptok mellett, mint ellenük. Mert órákon át lehet pozitív dolgokat írni, fontos tisztában lenni azzal is, hogy a kriptovaluták rendkívül volatilisek, tehát ész nélkül nem szabad elkezdeni bitcoint vásárolni. Mindenesetre az előnyök jelenleg elég egyértelműek és sok közülük majd a szabályozás erősödésével és az idő múlásával el fog tűnni, de ezzel párhuzamosan a kriptovaluták ott maradnak az elfogadott pénzeszközök között. És ami egy online szerencsejátékosnak és fogadónak a leginkább számít, azt mindent tud egy bitcoin vagy éppen egy ethereum, de akár egy dogecoin kapcsán is elmondható ugyanez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük