6500 újgenerációs Avalon bányásszal erősít a Hive Blockchain

A NASDAQ tőzsdén jegyzett kanadai Hive Blockchain 6500 darabos rendelést adott le a szintén tőzsdén kereskedett Canaan kínai hardvergyártónál legújabb ASIC bitcoin bányászokra. A Hive várakozásai szerint a rendeléssel januárra 3 exahash / másodpercre növelné a blokklánc hálózati számítási kapacitását.

2021 decemberében a Canaan 3000 Avalon bányászt szállít le a Hive-nak, majd további 3100 bányászt januárban, illetve a maradék 400-at februárban. A Hive egyébként 2021 januárjában és augusztusában összesen 10 400 bitcoin minert vásárolt a Canaantól.

A Hive a közelmúltban jelentette be, hogy tovább bővíti a kanadai New Brunswickben található bányászfarmját mintegy 40 megawattnyi kapacitással. A cég elsősorban bitcoint és ethereumot bányászik összesen öt adatközpontban Izlandon, Svédországban és Kanadában.

Frank Holmes, a Hive Blockchain ügyvezető elnöke a sajtóközleményben kifejtette, hogy a vállalat stratégiai partnerként tekint a Canaan gyártóra és céljük, hogy tovább növeljék a megújuló forrásokon alapuló bányászat szerepét a szektorban.

A Hive jelenleg 1.2 exahash / mp hashrátával rendelkezik a Bitcoin hálózaton, ez fog február végére 3 EH/mp-re növekedni.

Az IntoTheBlock blokkláncelemző adatai szerint a Bitcoin hálózat teljes hashrátája pénteken elérte a ~173 exahash/másodpercet, tehát a Hive Blockchain a teljes hálózati hashráta 0.6%-át birtokolja. A teljes hashráta megfelelő szintű elosztottsága létfontosságú a Bitcoin hálózat működése érdekében. Ha egy bányász szervezet túl magas hashrátát hasít ki a tortából, az veszélybe sodorhatja az elosztott főköny integritását.

Újra emelkedik a bitcoin bányász hardverek iránti kereslet

Az elmúlt két hónapban az árfolya megugrásának köszönhetően újra kiemelkedően nyereségessé vált a bányászati aktivitás. Ez egyben jelenti a régebbi hardvermodellek iránti kereslet felfutását, nem beszélve a legmodernebb, akár 100 TH/mp teljesítményre is képes bányászok iránti keresletről.

A Hive mellett a Genesis Digital Assets is nagy volumenű megrendelést adott le a Canaannál, mintegy 20,000 ASIC-ot rendelt.

Borítóképen a Canaan legújabb bitcoin bányász modellje, az A1246, ami 90 TH/mp számítási kapacitásra képes.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük