Immár hivatalosan is flörtöl a kriptókkal a Google

Egy tegnapi Bloomberg cikk alapján a Google a megbukott utalási terméke következtében nyitna a bitcoin és más kriptovaluták felé. A tervek szerint a big tech cég digitális kártyái a jövőben kriptovaluták tárolását is lehetővé tennék.

„A kriptográfia egy olyan terület, amire nagy figyelmet fordítunk”szólta el magát Bill Ready, a Google kereskedelmi igazgatója. „Ahogy a felhasználói és a kereskedői kereslet fejlődik, mi is fejlődni fogunk vele.”

A Google a forrás szerint már partnerkapcsolatot épített ki az amerikai Coinbase váltóval és a BitPay kriptovaluta-utalás feldolgozóval az új funkciók bevezetése érdekében. Az igazgató hozzátette, hogy keresik a további partnereket.

Amennyiben megtörténik az integráció, akkor a Google ügyfelei képesek lesznek a digitális kártyáikon bitcoint és más kriptovalutát tárolni, illetve azt termékekre és szolgáltatásokra költeni a fiatpénzre váltás után.

A hír azután érkezik, hogy a vállalat októberben feladta a bankszektorba irányuló pivotját és felvette a PayPal korábbi ügyvezetőjét, Arnold Goldberget, mint az utalási részleg új vezetőjét. Ready szerint a Google nem akar bankká válni, helyette a fogyasztói pénzügyi szektor „kötőszövetévé” szeretne válni, jelentsen bármit is.

„Nem vagyunk bank – nem áll szándékunkban bankká válni” – nyilatkozta Ready a Bloombergnek. „Habár néhány korábbi erőfeszítésünk alkalmanként ezekre a területekre is átvitt minket.”

A tegnapi hírre a kriptovaluták alig moccantak, ami jelentheti, hogy ennél nagyobb kaliberű bejelentésekre van szükség, hogy kimozdítsák az eszközöket a hónapok óta tartó holtpontjaikról.