1 milliárd kriptó felhasználó lehet 10 éven belül

1 milliárd kriptó felhasználó lehet a világon alig egy évtizeden belül. Legalábbis ezt jósolja a legnagyobb kriptotőzsde, a Coinbase vezérigazgatója. Ha Brian Armstrong jövendölése valóra válik, az ötszörös felhasználószám növekedést jelent majd. Armstrong annak ellenére rendkívül optimista a kriptogazdaság jövőjével kapcsolatban, hogy idén eddig eléggé rosszul alakulnak a piaci folyamatok. Persze ez nem csak a kriptogazdaságra igaz. Az idénre beérő brutális infláció, a COVID járvány hatásainak elhúzódása és az ukrajnai háború nagyon odavágtak a gazdasági előrejelzéseknek.

Nagyon optimista előrejelzés

Armstrong úgy véli, hogy 10-20 éven belül a gazdasági tevékenységek jelentős része is a kriptogazdaságon keresztül fog történni.  Szerinte ekkorra a kriptogazdaság már a GDP egészének egyértelműen számszerűsíthető részét adja majd. Ha az utóbbi idő tendenciáját nézzük, akkor ezek a jóslatok nem a valóságtól elrugaszkodottak. 2021 első negyedévében például megduplázódott a felhasználók száma a nagy kriptovaluta boom alatt. Jelenleg már jóval több, mint 200 millió ember használ vagy kereskedik rendszeresen kriptovalutákkal. Ezen felhasználószám növekedést vélhetően azonban javarészt az ekkor tapasztalható árfolyamrobbanás is nagyban ösztönözte. Stagnáló vagy szenvedő árfolyamok mellett biztosan nem fogja ennyi új ember érdeklődését felkelteni a kriptogazdaság a jövőben.

Hasonlóan optimista az Ark Invest vezérigazgatója, Cathie Wood is. Ő úgy vélte, hogy amennyiben a pénzügyi szereplők nem nyitnak a kriptovaluta szektor felé, úgy el fogják veszíteni a legjobb alkalmazottjaikat. A fintech szektorból ugyanis tömegesen áramlik a munkaerő a kriptó szektorba. Ennek nemcsak a magas fizetések, de az új, izgalmas, lehetőségekkel teli iparágnak is szerepe van.

A Coinbase továbbra is aktívan kiveszi a részét a kriptogazdaság és a kapcsolódó technológiák kiterjesztésében. Márciusban például bejelentették, hogy saját NFT piacteret indítanak. Annak ellenére, hogy még az elindulás dátuma sem hivatalos, már most 2,5 millióan csatlakoztak a várólistához. Ezen kívül több kisebb kriptotőzsdét is felvásároltak például Brazíliában és Törölkországban, így tovább építve a Coinbase birodalmat. A Coinbase volt az első kriptotőzsde ami publikusan a tőzsdére vitte a részvényeit, melyeknek jelenlegi értéke 31 milliárd dollár.

( Forrás )