Pénzkeresés játszással: újabb népszerű videójáték lépett a play-to-earn térbe

Bevezető a play-to-earn(P2E) játékok világába

Mióta világ az internetes világ, a technológia fejlődésével párhuzamosan fejlődött a videójátékok szerepe és bővült a kínálatuk. Különböző multiplayer-játékok, szerepjátékok, logikai játékok láttak napvilágot, amelyek újabb és újabb verziói egyre többet és jobbat tudtak mutatni. Persze csak azoknak, akik hagyták. Mindig is megvoltak a videójátékok szerelmesei, és azok, akik elítélik és időpocsékolásnak tartják azokat. De valljuk be, legbelül mindannyian gyerekek vagyunk, és egy izgalmas és rendkívül látványos játék meg tudja mozgatni a gyermeki énünk fantáziáját és lelkesedését.

Arról nem is beszélve, hogy egy olyan korszakot élünk, amiben a hagyományos játékok mellett olyan játékok fejlesztésére kerül sor, amelyekkel szó szerint pénzt tudunk keresni. (Ha tudni szeretnéd hogyan, itt részletesebben tárgyaltuk a játékok koncepcióját). Ezek az úgy nevezett play-to-earn kategóriába sorolható találmányok, másnéven blokklánc-játékok. Alapjuk a blokklánc-technológia, ezáltal ”akaratlanul” is a kriptovilágba sodornak minket. A lényegük röviden és tömören, hogy míg a megszokott videójátékokban ”játékpénzért” vásárolhatunk elemeket, a blokklánc-játékokban minden skin, karakter, elem egy-egy NFT-t jelent. És mint tudjuk, a mai világban az NFT-k jelentős értékkel bírnak.

Ni no Kuni: Kaland felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt

A Ni no Kuni videojáték-sorozat már több mint egy évtizede gyönyörködteti az RPG (Role-Play Games) rajongókat. A hihetetlen művészet és animáció, az izgalmas történetek és a mély RPG-mechanika kombinációjával a Ni no Kuni hatalmas sikereket ért el. A Level 5 stúdió által fejlesztett videójáték-sorozatban a játékosok 5 karakterosztály közül választhatnak. A kívánt karakterrel továbbá 2 játékmód lehetősége adódik: Kingdom Mode, egy kooperatív többjátékos mód, ahol a játékosok együtt fedezhetik fel a világot, és a Team Arena mód, egy kompetitív többjátékos mód, ahol hat játékos háromfős csapatokban versenyez egymással.

A játék új része tokenrendszert vezet be

A mobil és PC platformokra tervezett játék bevezet egy token rendszert, amely lehetővé teszi, hogy a játékosok a játékon kívül is felhasználhassák a keresetüket, és a jövőben támogatni fogja az NFT-ket is.

Egyre több játékfejlesztő épít be blokklánc- és play-to-earn elemeket a játékaiba az innováció eszközeként. Az elismert RPG-franchise új folytatása is csatlakozott ehhez a klubhoz. Bejelentette, hogy saját játékgazdaságának létrehozásához NFT-ket és különböző tokeneket fog használni.

A játék hivatalos oldala szerint: “Célunk, hogy kiemeljük a játék szórakoztató faktorát, és olyan token-gazdasági struktúrát hozzunk létre, amely mind a játékosoknak, mind a token-tulajdonosoknak előnyös”.

A Ni No Kuni: Cross Worlds a token-gazdaságát kettős token-rendszerrel tervezte. A játékosok kétféle erőforrást szerezhetnek majd a játékban: Territet és Asteritet. Ezeket az erőforrásokat a megfelelő Territe és Asterite tokenekre cserélhetik majd, a cserefunkciókat a vállalat biztosítja.

A játék útitervét is ezekkel a blokkláncelemekkel a középpontban építették fel. A tokenek tétje a tervek szerint a harmadik negyedévben indul, az NFT-tartalom pedig a negyedik negyedévben kerül be a játékba. Ennek az NFT integrációnak a formáját azonban még nem határozták meg.

A játék új részéről röviden: A játékos találkozik egy titokzatos, Rania nevű mesterséges intelligenciájú karakterrel, mielőtt egy lángoló városban ébredne, és elindul a világ megmentésére és számos rejtélyének feltárására.

play-to-earn, p2e, videóájáték

Nincs mindenki elragadtatva az ötlettől

A blokklánc és az NFT elemek beépítését negatívan fogadta a franchise néhány rajongója, akik felháborodtak a Level 5 által a játék gazdagítására használt új mechanizmusok miatt. Más projektek, amelyek megkísérelték vagy jelezték érdeklődésüket az ilyen elemek játékba való beépítésére, mint például a Ubisoft és a GSC Games, szintén negatív visszajelzésekkel szembesültek.

Az olyan cégek azonban, mint a Square Enix, üzleti tervük részeként vezették be ezeket az újításokat.

A Ni No Kuni: Cross Worlds iOS-re, Androidra és PC-re is elérhető.