A Baby Boomerek bitcoin befektetései az eget verik a vírus kirobbanása óta

A COVID-19 globális szintű kirobbanása óta az idősebb generációk egyre nagyobb érdeklődéssel fordulnak a bitcoinhoz és a kriptopénzekhez mint potenciális befektetési eszközökhöz. Az egyik kripto kereskedelmi platform adatai számokkal is alátámasztják ezt a trendet – ráadásul meglehetősen jelentős adatokkal.

Március óta többszörösére növekedett a boomerek befektetéseinek összege

Az angol kriptopénz kereskedő applikáció, a Mode tegnap kiadott jelentése szerint a Baby Boomerek (a II. világháború után születettek) és az X generáció (1965 és 1980 közöttiek) kriptopénz befektetései februárhoz képest kilencszeresére emelkedtek a platformon. A növekedés meglehetősen pontosan követi le a koronavírus terjedését és a gazdasági problémák növekedésének ütemét. A februári adatokhoz viszonyítva márciusban 2,24-szeres, áprilisban 4,49-szeres, májusra pedig 8,88-szoros növekedést figyeltek meg ezekben a korcsoportokban.

A jelentés konkrét dollár vagy font összegeket sajnos nem tartalmaz, ezért nehéz pontos következtetéseket levonni ebből, de a növekedése tendenciája így is azonnal látható.

A Baby Boomerek bitcoin befektetései az eget verik a vírus kirobbanása óta
Forrás: Mode

Azért ne aggódjunk, a fiatalabb generáció is képviseli magát. A milleniálok és Z generáció tagjai is nagyjából duplázták a befektetések összegét hónapról hónapra. Náluk azonban ez már a járványhelyzet előtt is fennálló trend volt, a vírus hatására csak egy kisebb növekedést figyelhetünk itt meg ehhez képest.

A jelentés eredményei egyértelműen bizakodásra adhatnak okot a kriptoközösségnek. Mert bár a jövőre való tekintettel alapvető fontosságú, hogy a fiatalabb generációk már elfogadott befektetési formaként tekintsenek a kriptopénzekre, azonban jelenleg a felhalmozott vagyonok nagy része továbbra is a boomerek és az X generáció bankszámláján és matraca alatt csücsül eldugva. Ennek bitcoinba való befektetése azonban óriási löketet biztosítana a kriptopénzek számára.

A bitcoinba való befektetés növekedésének trendjére pedig nem kell sokáig keresnünk a magyarázatot. Ahogy a vírus gazdasági hatásai és az óriási állami mentőakciók egyre jelentősebbé váltak globálisan, mindenki a lehető legjobb módszert kezdte el kutatni a vagyonának biztosítása érdekében. A Mode jelentésében is olvasható, hogy a ’where to invest’ azaz a ’hova fektessek be’ Google keresések száma is óriási növekedést látott az elmúlt hónapok során. Az emberek nagy része pedig láthatóan a bitcoint találta a legszimpatikusabb megoldásnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük