A bányászok 129 millió dollárnyi Bitcoinnal csökkentették a tartalékaikat egyetlen nap alatt

A bányászok tartalékainak visszaesése potenciális eladási nyomást jelezhet. A kriptobányászok Bitcoin tartaléka a legalacsonyabb pontra esett május óta, a héten történt kivonásokat követően.

A kiutalások a növekvő eladási nyomás jelezhetik, mivel a legnagyobb kriptopénz decemberben több mint 13%-os nyereséget mutatott, derül ki a CryptoQuant adataiból.

A bányászok tartalékai a bányászok tárcáiban tartott érmék számát mérik. A szám csökken, ahogy az érmék a tőzsdékre kerülnek, esetleg egy eladás előzményeként. Mindez akár negatív hatást is gyakorolhat a bullish hangulatú árfolyamozgásokra.

Felgyorsult a bányászok Bitcoin tartalékainak csökkenése

Október közepe óta a Bitcoin bányászok gyakorlatilag folyamatosan csökkentik a BTC egyenlegüket. A tartalékok csökkenése pedig ebben a hónapban felgyorsult. A bányászok tartalékai jelenleg 1,832 millió BTC, ami az októberi 1,845 milliós csúcshoz képest csökkenést jelent.

Az AliCharts az X közösségi médiaplatformon közzétett bejegyzésében rámutatott, hogy a bányászok az elmúlt 24 órában 3000 Bitcoint (BTC) adtak el, ami körülbelül 129 millió dollárnak felel meg. A kriptovalutát jelenleg BTC Price BTC Price dolláron kereskedik, ami az elmúlt heti közel 44 000 dolláros csúcsról lefelé mutat.

A Bitcoin nettó áramlása december 28-án mínusz 1524 BTC volt, ami azt jelenti, hogy a kivonások meghaladták az új érmék mintelését.

A bányászok a negyedik negyedévben jelentős bevétel növekedést értek el, mivel az Ordinals feliratkozások megnövekedett számával párhuzamosan megugrottak a tranzakciós díjak. Charles Edwards, a Capriole Investments kvantitatív Bitcoin és digitális eszközalap alapítója egy elemzésében kiemelte, hogy jelenleg mennyire nyereséges a szektor;

“A bányászok 64 ezer dolláros árral 50%-os extraprofitot termelnek a Bitcoin árán felül”

Mindeközben, ahogy arról beszámoltunk, egyre közeledik az áprilisban várható Bitcoin felezés, amit hatalmas várakozás övez. A Binance volt vezérigazgatója, Changpeng Zhao szerint az esemény történelmi csúcsra emelheti a BTC árfolyamot. Egyes elemzők becslése szerint az árfolyam akár a 160 000 dolláros szintet is elérheti.

A felezés során a bányászok jutalmai blokkonként 6,25 BTC-ről 3,125 BTC-re csökkennek. Ennek következtében lehetséges, hogy a gyengébb bányászokat felfalják a hatalmas és erős bányász vállalatok. A versenyre készülve a vállalatok hatalmas összegekért igyekeznek beszerezni a legjobb bányászati gépeket.