A bestseller szerző szerint 120 000 dollár lesz jövőre a bitcoin

Robert Kyosaki, a Gazdag papa, szegény papa című bestseller könyv szerzője ismét hallatott magáról a Twitteren, és megírta legújabb bitcoin árfolyamjóslatát. 120 000 dollárra várja a BTC-t jövő év végére, ami új optimizmust keltett a bitcoin-hívők körében.

Stabilan 30 ezer dollár felett mozog a bitcoin. Úgy tűnik, hogy a kriptodeviza általános volatilitása valamelyest mérséklődött, kedvezőbb kereskedési környezetet teremtve a befektetőknek. Kiyosaki előrejelzése tovább növeli az érdeklődést a bitcoin és a kriptók iránt.

Kiyosaki tweetjében említést tett a Brazíliából, Oroszországból, Indiából, Kínából és Dél-Afrikából álló BRICS-szövetség tagjainak az aranystandard elfogadására irányuló közelmúltbeli törekvéseiről. Emlékeztetett annak a lehetőségére, hogy ezek az országok hamarosan bejelenthetik egy aranyalapú (kripto?)deviza létrehozását. Ez a fejlemény jelentős hatással lehet az amerikai dollár (USD) értékére, és megkérdőjelezheti a globális fizetőeszköz dominanciáját.

Az USD lehetséges leértékelődésére utalva Kiyosaki szokás szerint azt javasolta követőinek, hogy fontolják meg az arany és ezüst vásárlását a várható infláció ellen, ugyanis az infláció mértéke még emelkedhet. A legnagyobb figyelmet a tweet végén írt bitcoin jóslata keltette.

Robert Kiyosaki régóta hangos támogatója a bitcoinnak, és a befektetői közösség egyik kiemelkedő konzervatív alakja. Annak ellenére, hogy néhány mainstream befektető elvesztette a hitét a digitális valutában a közelmúltbeli események miatt, Kiyosaki továbbra is rendíthetetlenül bízik benne. Legújabb előrejelzése megerősíti folyamatos optimizmusát.

Kiyosaki korábban többször is kifejezte kételyeit a bankszektorral szemben, és figyelmeztetett, hogy a következő hónapokban vagy években több bank is komoly kihívásokkal nézhet majd szembe. A bestseller pápa óvatosságra int, és arra buzdítja követőit, hogy ne higgyenek vakon Jerome Powellnek (a Federal Reserve elnöke), és Janet Yellennek (az USA jelenlegi pénzügyminisztere).

Márciusban több nagy kriptobarát bank is csődbe ment, köztük a Silicon Valley Bank, a Silvergate Bank és a Signature Bank, ám a BTC árát ez inkább felfelé hajtotta. Sokan már most izgatottan várják, hogy Kiyosaki optimista bitcoin-jóslatai valóra válnak-e.