A Binance 1 milliárd dollárnyi tőkét más kriptovalutákba fektet

Alig pár órával ezelőtt írtunk arról, hogy a Silicon Valley Bank csődje kapcsán a Tether és a Binance is milyen gyorsan reagált. Rohantak közölni, hogy nekik egyáltalán nincs fedezetük tárolva ebben a bankban, nem úgy, mint a Circle-nek. Ennek ellenére azért látható, hogy mindenki tart kissé attól, hogy milyen hatása lehet majd az SVB csődjének a kriptoszektorra. A Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao (CZ) nem is olyan régen jelentette be, hogy a Binance az Iparági Helyreállítási Kezdeményezéshez tartozó maradék pénzösszeget is átváltja BUSD coinokról natív kriptovalutákra. Főleg Bitcoin, Binance Coin és Ethereum a célvaluták az átváltás során.

A Binance hamarosan bank is lehet?

CZ tweetjében arról írt, hogy a stabilcoinok és bankok világában történt változások miatt, az átláthatóság okán van a lépésre szükség. Későbbi hozzászólásokra válaszolva hangsúlyozta, hogy ezzel akarják biztosítani azt, hogy biztonságos helyen vannak tárolva az érintett források. Az látható volt a közösségi platformokon, hogy a közösség támogatja a lépést. Inkább azon ment a kérdezősködés, hogy miért csak a fentebb említett natív kriptovaluták voltak figyelembe véve. Persze a kritikus hangok szerint a bitcoin és az ethereum sem fog biztonságot nyújtani, ha a Silvergate/Silicon Valley Bank ügy miatt az egész kriptoszektor újra mélybe zuhan.

Jelenleg az látható, hogy a pánik még nem uralkodott el a piacon. Hiszen az elmúlt egy napban a bitcoin ára még egész komoly emelkedést is be tudott mutatni. Most a cikk írásakor 22 ezer dollár körül kereskednek a bitcoinnal. És úgy néz ki, hogy a 20 ezer feletti szintet azért tudja hozni a legnagyobb kriptovaluta. A Binance kitettsége mindenesetre kifejezetten nagy bizonyos kriptovaluták felé, a 74 milliárd feletti eszközállományának nagy részét az Ethereumon és a BSC-n tartja.

A teljes eszközállománya majdnem 30%-a BNB-ben van. Aztán USDT-ben van 21,5% tőke és 15% körüli arányban tartja a tőkéjét bitcoinban a kriptotőzsde. CZ szerint a Binance-t nem érinti a Silicon Valley Bank, a Silvergate és a Signature Bank bukása, de kilátásba helyezte, hogy a Binance előbb-utóbb vesz majd egy bankot is.