A Binance BNB Chain elindította az Optimism által működtetett Layer 2-es teszthálózatot

A Binance egy új Layer 2-es láncot mutatott be opBNB néven, bár egyesek szerint más módon is lehet skálázni a hálózatot.

A Binance által megalkotott BNB Chain Layer 1-es blokklánc most bemutatott egy új Layer 2-es láncot, amely reményeik szerint megoldja a “skálázhatósági problémáikat.” Június 19-én a BNB Chain bemutatta az opBNB-t, amely először teszthálózatként indult el. Az új Layer 2-es skálázási megoldás az Optimism OP Stackre épül, amely állításuk szerint tovább erősíti a biztonságot és növeli a skálázhatóságot a Binance blokklánc hálózaton. A rendszer egy Ethereum Virtual Machine (EVM) kompatibilis Layer 2-es lánc. Ez azt jelenti, hogy Ethereum alapú okosszerződésekkel, hálózatokkal és ERC-20 token szabványokkal is működik.

opBnb

A BNB Chain blokkláncon az elmúlt időszakban többször is hálózati torlódás alakult ki a megnövekedett hálózati igények miatt. Ez sokszor magas tranzakciós díjakhoz vezetett. A BNB Chain jelenleg körülbelül 2000 tranzakciót dolgoz fel másodpercenként, a tranzakciós díjak pedig 0,10 dollár körül alakulnak. A bejelentés szerint az opBNB másodpercenként több mint 4000 tranzakciót képes futtatni 0,005 dollárnál alacsonyabb átlagos tranzakciós költség mellett.

opBnb

Továbbá az opBNB lehetővé teszi az adatok elérhetőségének optimalizálását a gyorsítótárazási rétegeknek köszönhetően. Valamint módosítja a benyújtási folyamat algoritmusának beállítását az egyidejű műveletek feldolgozása érdekében – jegyezték meg. Ez lehetővé teszi, hogy a megengedett 30 millióról 100 millióra növelje a blokkonkénti gas limitet.

Megoldja az új Layer 2-es lánc a skálázási problémákat?

A Binance közleményében az opBNB-t “egy kitűnő megoldásnak nevezte a skálázhatósági kihívásokra, amely eddig sok szempontból korlátozta a blokklánc technológia tömeges elfogadását.”

Az Optimism az Optimistic Rollup-ot használja a tranzakciók skálázására, automatikusan feltételezve, hogy a tranzakciós adatok, amelyeket a fő láncról dolgoznak fel, érvényesek, amíg az ellenkezőjét nem bizonyítják.

Emellett az RPC (távoli eljáráshívás) szolgáltatási réteg felhasználóbarát felülettel egyszerűsíti az integrációs folyamatot, emelték ki a közleményben.

Ez lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy “az alkalmazások építésére összpontosítsanak anélkül, hogy a Layer 2-es skálázásának bonyolultsága miatt aggódnának.” – tették hozzá.

A DefiLlama szerint a BNB Chain a harmadik legnagyobb blokklánc az Ethereum és a Tron mögött. A teljes lekötött érték (TVL – total value locked) alapján. TVL-je 3,38 milliárd dollár, 24 órás átlagos forgalma 264 millió dollár körül alakul,. Körülbelül egymillió aktív napi felhasználója van.