A Binance lett az orosz bankszövetség első kriptóban érdekelt tagja

Az orosz bankszövetség és a világ legnagyobb kriptotőzsdéje partnerségre lépett s mindezt a Binance jelentette be a múlt hét folyamán. Ezáltal a kriptovaluta csereplatform lett az első olyan digitális eszközök használatával foglalkozó szervezet, amely együttműködik majd Oroszország bankrendszerével. Legfőbb céljuk az, hogy összekössék az országot a kriptoszektort szabályozó hatóságokkal, törvényhozó szervekkel és szakértőkkel. 

A Binance Russia közleményében úgy fogalmazott, hogy: „a Binance, a világ vezető blokklánc-ökoszisztémája, ezúton ad hírt az orosz bankszövetséggel kötött egyezményéről. Az együttműködés során biztosítani fogjuk a bankrendszer számára, hogy kapcsolatba léphessen a digitális eszközök ágazatát irányító legfőbb jogi személyekkel”. 

Az orosz bankszövetség, vagyis az ABR (Association of Banks of Russia), elnöksége egyidejűleg bejelentette egy Digitális pénzügyi eszközökkel és digitális valutákkal foglalkozó központ (Expert Center for Digital Financial Assets and Digital Currencies) létrehozását. Elmondásuk szerint az egység azon nehézségek széles skálájára fog összpontosítani, amelyek a kriptovaluta szabályozás útjában állnak. Olga Goncharova, a Binance kormányzati kapcsolatokért felelős oroszországi vezetője, lett az új szervezet irányítója.

orosz bankszövetség Binance együttműködés

Egyéb dolgok mellett, a részleg feladata a „digitális pénzügyi eszközök és digitális valuták forgalmával foglalkozó professzionális álláspontok” megkomponálása lesz. Továbbá, „szakszerű és részletekbe menően analizáló általános és egyúttal nemzetközi elemzések” szolgáltatása lesz az orosz bankszövetség tagjainak számára.

A Binance világuralomra tör

Az Oroszországgal kötött szövetsége nem a Binance első törekvése arra, hogy a kriptók szabályozását előremozdítsa. Tavaly decemberben a kriptotőzsde egy egészen hasonló memorandumot írt alá a Dubai World Trade Centre vezetőségével. A megállapodás szerint egy olyan koncepció létrehozását tűzték ki célul, amely elősegítené egy olyan nemzetközi központ létesítését, amely a digitális eszközök terjedését protezsálná.