A Binance lett El Salvador első engedéllyel rendelkező kriptotőzsdéje

A Binance, a világ egyik legnagyobb kriptovaluta kereskedési platformja, örömmel jelentette be a hírt, miszerint El Salvador elsőszámú kriptotőzsdéje lett. Ennek fényében a vállalat már 18 országban -ilyen például Dubaj, Franciaország, Olaszország vagy Japán- rendelkezik a törvényes működéshez szükséges engedélyekkel. 

Az augusztus 8-án megjelentetett hivatalos közlemény szerint a Binance 2 engedélyre is szert tett a közép-amerikai országban. A nyilatkozat alapján El Salvador központi bankja (Banco Central de Reserva) felhatalmazta a céget a BTC-vel kapcsolatos szolgáltatások biztosítására a helyiek számára. Továbbá, a Nemzeti Digitális Eszköz Bizottság (Comisión Nacional de Activos Digitales) elismerte a Binance-t, mint az első állandó digitális eszköz szolgáltatót.

Daniel Acosta, a Binance Közép-Amerikáért, Kolumbiáért és a Karib-térségért felelős ügyvezetője, úgy véli, hogy az engedélyek lehetővé teszik a kriptotőzsde számára, hogy bővítse szolgáltatás- és termékpalettáját a kriptobarát országban.

„Ez egy remek lehetőséget arra is, hogy együttműködjünk a helyi kormányzati szervekkel és elősegítsük a digitális eszközök adaptációját. Mindemellett pedig támogatni tudjuk a pénzügyi befogadást és a fejlesztéseket, illetve biztosítjuk az ügyfeleink védelmét is”, ecsetelte Acosta.

El Salvador kormánya továbbra is baratságos magatartást mutat a kriptók felé, amit a múltban azzal igazoltak, hogy legális fizetőeszközzé tették a bitcoint. Ezt 2021-ben lépték meg s azóta már több mint 2 300 BTC (körülbelül 70 millió dollár) került az államigazgatás tulajdonába. Ezenkívül számos olyan intézkedést iktattak be, ami megkönnyíti a kriptovaluták felhasználását. Mindezek ellenére sok állampolgár vonakodva áll a BTC-hez, mivel kételkednek a benne rejlő előnyökben.

A Binance öröme keserédes

Mostanában eléggé rájárt a rúd a szóban forgó kriptotőzsdére, ugyanis több ízben keveredett összetűzésbe különböző igazságszolgáltatási szervekkel. Emiatt történt, hogy visszaesett a Binance piaci részesedése is, de El Salvador most kihúzhatja a csávából.

Ugyanakkor, komoly megpróbáltatások várnak még a Binance-re, mert az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelettel való jogi huzavona közel sem ért véget. Ezt csak tetőzi, hogy múlt hónapban olyan európai államokban kellet beszüntetnie a működését mint Hollandia, az Egyesült Királyság vagy Ciprus.