A Binance SWIFT partnere letiltja a 100 ezer dollár alatti utalásokat

A Binance hangsúlyozta, hogy a hitel- és bankkártyás fizetéseket továbbra is elfogadják, és a nem dollárban történő banki átutalásokat továbbra is a SWIFT fizetési rendszeren keresztül dolgozzák fel.

A világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance tájékoztatta a lakossági ügyfeleit egy közelgő szolgáltatási zavarról, amely a banki utalásokat érinti. A fennakadás azoknak az amerikai dollárban vezetett bankszámlákkal rendelkező felhasználóknak jelenthet problémát, akik 100 ezer dollárnál kisebb értékben szeretnének kriptovalutát vásárolni vagy eladni a SWIFT fizetési rendszeren keresztül. A korlátozás a közlemény szerint február 1-jén lép életbe.

Binance SWIFT partnere dollár

A fennakadás nem érinti a nem dollárral történő tranzakciókat

A Binance január 21-én e-mailben jelentette be a hírt a felhasználói számára, hangsúlyozva, hogy a jövőbeli szolgáltatási zavarok elkerülése érdekében jelenleg is “aktívan keresnek” egy új SWIFT partnert. A kriptotőzsde azt is hozzátette, hogy ez a banki partner döntése volt, és hogy nem a Binance az egyetlen tőzsde, amelyet érint a változás:

“Ez az összes kriptotőzsdei ügyfelükre vonatkozik. Tájékoztatjuk, hogy amíg nem találunk alternatív megoldást, 2023. február 1. után nem biztos, hogy a bankszámlájukat használhatják a SWIFT-en keresztül 100 ezer dollárnál kisebb értékű kriptók USD-vel történő vásárlására vagy eladására.”

A Binance ugyanakkor leszögezte, hogy az ügyfelek továbbra is használhatják a hitel- vagy bankkártyájukat digitális eszközök vásárlásához vagy eladásához, és a harmadik fél tőzsdéire irányuló vagy onnan érkező fizetéseket továbbra is feldolgozzák. Emellett pedig a SWIFT alapú átutalások továbbra is működni fognak a nem dollárral történő tranzakciók esetében, így a változás például az euróval történő utalásokat nem érinti.

Egyébként a Bloomberg legfrissebb jelentése alapján az érintett banki partner a Signature Bank. A jelentés szerint a bank azért határozta meg a minimális tranzakciós limitet 100 ezer dollárban, hogy csökkentse a kriptopiaci kitettségét.