A Bitcoin befektetői ismét hosszú távra terveznek

A „bálnák” lecsaptak a legutóbbi áresésre, és a hosszú távú befektetők most türelmesen várják a következő emelkedést. A Bitcoin eladási nyomása jelentősen csökkent az elmúlt két hónaphoz képest, mivel egyre több hosszú távú befektető tartja meg BTC-jét hosszabb ideig.

A Bitcoin gyűjtési módja

James Check – a Glassnode vezető elemzője – szerint a Bitcoin „Value Days Destroyed (VDD) Multiple” mutatója „epikus lehűlést” mutatott az elmúlt hetekben. Ez arra utal, hogy a kriptopénz ismét gyűjtési módba került. Ez az on-chain mutató a közelgő Bitcoin költési viselkedést hasonlítja össze az éves átlaggal, különös tekintettel azokra a coinokra, amelyek hosszú ideje nem mozdultak.

A hosszú távú tartók befektetési stratégiái

Az elemzők szerint a nagy Bitcoin árkorrekciók a bikapiacok során általában a hosszú távon tartók eladásaiból erednek, akik jelentős áremelkedéskor realizálják nyereségüket. Azonban az elmúlt években szembetűnő csökkenések is történtek, különösen a Bitcoin legnagyobb bikapiacain. Ezek a jelentős visszaesések 2021 elején és 2024 elején voltak megfigyelhetőek.

A Bitcoin piaci mozgásai

A Bitcoin piacának fontos trendjeit a „Value Days Destroyed (VDD) Multiple” mutató segít megérteni. Ha a mutató 2.9 fölé emelkedik, az gyakran a piaci csúcsok közeledtét jelzi. Ez a 2017-es csúcsnál is megfigyelhető volt a Bitcoin harmadik felezési ciklusában. Tavaly márciusban ez a szám újra elérte a 4.0-t, jelezve a piac felfokozott aktivitását. Azonban a mutató azóta 1.4 alá esett vissza, ami arra utal, hogy a piaci aktivitás lecsillapodott, és a befektetők kevésbé aktívak.

Lendület a Bitcoin ETF-ek piacán

Az elmúlt héten a Bitcoin-alapú tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) jelentős, 379 millió dolláros tőkebeáramlást észleltek. Ez megszakította az előző hetek folyamatos tőkekiáramlásait. Ez a fordulat az utóbbi idők legjobb napi eredményét hozta. Ugyanezen időszak alatt a Bitcoin bálnák aktívan vásároltak a piacon – összesen 47,000 BTC-t vásárolva – miután a Bitcoin ára május elején 57,000 dollár alá csökkent. Ez a helyzet jellemző piaci korrekcióként értelmezhető, ami ideális alkalmat kínál a befektetők számára a vásárlásra.