A bitcoin tulajok 80%-a profitban van

A Glassnode elemző cég legfrissebb jelentése szerint a bitcoin birtokosok 80%-a profitban van – annak ellenére, hogy a BTC árfolyama még mindig 50%-kal a történelmi csúcs alatt mozgolódik.

Október 30-án az adatok szerint 39,1 millió bitcoin cím állt nyereségben, ami felülmúlja a 2021 novemberében mért 38,1 milliós csúcsot. Akkoriban a BTC árfolyama minden idők legmagasabb értékét érte el. A jelenlegi árfolyam mellett alig több mint 9 millió bitcoin birtokos áll veszteségen – összehasonlításképpen 2022 decemberében, amikor az FTX csődöt mondott, ez a szám több mint 20 millió volt.

Kapcsolódó: Bánkódik a milliárdos: “Nagy hibát követtem el, nem rendelkezem bitcoinnal”

A BTC árfolyama BTC Price BTC Price az elmúlt héten több ellenállási szintet is áttört. A jelentős tőkével bíró bálnák pedig nagyon aktívak voltak azon időszak alatt, amikor a bitcoin átlépte a 35 ezer dolláros árfolyamszintet. Egyes adatok szerint azonban nem csak a céges befektetők mozgolódtak, a kisbefektetők ugyancsak meglódultak, aminek köszönhetően a bikapiaci trend is fenntartható maradhat. Jól kirajzolódott továbbra a rövid és a hosszú távra tervezők közötti különbség; James Van Straten, a CryptoSlate cég kutatója szerint a hodlerek kevésbé mozdultak meg, ám az aktív kereskedők az elmúlt két év alatt most az egyik legnagyobb profittal léptek ki.

Mindeközben valaki több mint 19 ezer BTC-t vont ki a Binance kriptovaluta tőzsdéről, ami spekulációkat és vitákat váltott ki az elemzők és a befektetők körében.