A bitcoin felezés népszerűsége soha nem látott magasságokra tört a Google keresőjében

A közelgő bitcoin BTC Price BTC Price felezés iránti érdeklődés elérte minden idők legmagasabb szintjét a Google Trends szerint, ami intenzív kíváncsiságot és spekulációt jelez a kriptovaluta-közösségen belül.

2024. április 14-én a „bitcoin felezés” (bitcoin halving) keresései elérték a 100-as népszerűségi pontszámot, ami a legmagasabb érdeklődési szint, amelyet a Google valaha rögzített a bitcoin 11 éves történetében. Ez a csúcs tükrözi a közösség fokozott várakozását a következő felezési eseményre. Ez a jelentős mérföldkő várhatóan drasztikusan megváltoztatja majd a bitcoin-kínálat dinamikáját.

bitcoin felezés
Megugrott a bitcoin halving iránti érdeklődés

Annak ellenére, hogy a keresési érdeklődés 37%-kal csökkent a csúcspont elérése óta, a jelenlegi szintek továbbra is rendkívül magasak, még mindig meghaladják a 2024 március végi aktivitást. Ez az állandó érdeklődés kiemeli a felezési esemény iránti kitartó figyelmet mind a nagyközönség, mind a befektetők körében, akik meg akarják érteni annak a bitcoin piacára gyakorolt lehetséges hatásait és általános pénzügyi következményeit.

Fokozódó érdeklődés a felezés iránt

A bitcoin múltbeli felezéseinek elemzése azt mutatja, hogy minden esemény jelentős áremelkedést váltott ki. Az első felezés 2012-ben a blokkjutalmat 50-ről 25 BTC-re csökkentette, amit jelentős áremelkedés követett az azt követő évben.

A második felezés 2016 júliusában zajlott le, amely tovább csökkentette a jutalmat 25 BTC-ről 12,5 BTC-re. Ezt az eseményt intenzív médiafigyelem, valamint a befektetők spekulatív várakozása és a Bitcoin árának emelkedése követte az azt követő évben.

Hasonlóképpen, a 2020-as felezés a jutalmat 6,25 BTC-re csökkentette, amely ismét spekulatív várakozásokat, fokozott médiafigyelmet és jelentős áringadozásokat váltott ki. Ez a minta hangsúlyozza a felezések kritikus jellegét a Bitcoin piaci viselkedésének befolyásolásában.

Országonkénti statisztikák

Az érdeklődés területi bontása azt mutatja, hogy ezen a héten Hollandia és Svájc áll az élen, 100-as és 94-es népszerűségi pontszámokkal.

A bitcoin halving népszerűsége az elmúlt 7 napban

Őket Ausztria követi 73 ponttal, Szlovénia és Nigéria pedig szintén erős érdeklődést mutat. Ezek a statisztikák kiválóan illusztrálják, hogy a bitcoin felezés globális szinten hatalmas figyelmet kap.

Az elmúlt héten a bitcoin jelentős visszaesést tapasztalt, amit az általános piaci bizonytalanság és a közelgő bitcoin felezési eseményre vonatkozó spekulációk befolyásolnak. Mindez persze nem újdonság, a felezésközeli időszak a kriptotérben a fokozott volatilitás időszakának számít.