30%-kal nőtt az 1000 bitcoinnál vagyonosabb címek listája az elmúlt 12 hónapban

A Bitcoin Rich List, vagyis az 1000 BTC-t meghaladó bitcoin címek száma nőtt az elmúlt 12 hónapban, amely valószínűleg a magas nettó vagyonnal rendelkező befektetők beáramlását tükrözi.

Az adatok alapján elmondható, hogy 2018. szeptembere óta 30 százalékos növekedés történt. Még akkor is hasonló növekedést tapasztalhatunk, ha kivesszük a már ismert bitcoin címeket a listából.

Jelenleg 2148 cím tartalmaz több, mint 1000 BTC-t, ami az összes bitcoin cím mindössze 0,01%-át teszi ki.

A növekedés lehetséges okai

Amint az a diagramból is látható, drámai emelkedés történt az elmúlt 12 hónapban. A befektető és elemző, Willy Woo szerint, az 1000+ pluszos bitcoin címek listája elsősorban a befektetők fokozott piaci részvétele miatt bővült:

“Két lehetőség képzelhető el. Vagy nagy nettó vagyonnal rendelkező befektetők érkeztek, vagy ez csak egy raktározási gyakorlat a tőzsdéknél és a letétkezelő megoldásoknál. Mivel az utóbbi nem esik egybe más adatokkal, amelyek a rendelkezésünkre állnak az időzítés és a kínálat növekedés szempontjából, ezért azt mondom, hogy inkább az első magyarázat az elfogadható.”

Nem érdemes azt sem elfelejteni, hogy a BTC 6400 dollárról 3100 dollárra esett vissza 2018. utolsó negyedévében, és a tapasztalt befektetők kihasználhatták az árcsökkentést a legfontosabb kriptovaluta esetében. Ez vezethetett az 1000+ bitcoin címek növekedéséhez.

Különböző nézetek

Más megfigyelők azonban nincsenek meggyőződve arról, hogy az 1000+ BTC-vel rendelkező személyek száma nőtt volna. Egy személy megőrzés céljából 50 000 bitcoint mozgathat egyetlen tárcáról 50 különböző tárcára. Ezenkívül az olyan kriptovaluta tőzsde, mint a Binance, több millió felhasználóhoz tartozó bitcoint tárol, és különféle érméket tárolhat különböző tárcákban.

Mind a tőzsdén tartott BTC mennyisége, mind pedig a tőzsdék/letétkezelők száma folyamatosan növekszik”, mondta Alex Kruger kereskedő.

Megjegyezte, hogy a láncok közötti tranzakciók volumene a BTC szempontjából viszonylag alacsony 2018. szeptember óta, ami egy jele annak, hogy a rich list valószínűleg a tőzsdék miatt növekszik. A tőzsdék általában alacsony láncközi tranzakciós gyakorisággal rendelkeznek. Például a top címek esetében kevesebb a készpénzfelvétel a betétek beáramlásához képest, ezért ezek lehetnek a tőzsdék hideg vagy offline pénztárcái.

Noha a kereskedési volumen a tőzsdék ütőere, ez nem feltétlenül tükröződik a láncon, mivel ezek a társaságok belülről terhelhetnek vagy írhatnak jóvá ügyfél címeket, anélkül, hogy nyilvános főkönyvi tranzakciót hajtottak volna végre.

Ha az ismert címeket kivesszük, a rich list akkor is csaknem 30%-os emelkedést mutat az elmúlt 12 hónapos időszakra vonatkozóan. Ez alátámasztja Woo értelmezését, miszerint a több, mint 1000 bitcoint tartalmazó címek növekedésének elsődleges oka a magas nettó vagyonnal rendelkező személyek beáramlása volt.

A növekedés további lehetséges oka a tulajdonjog megoszlása ​​lehet, mondja Qiao Wang, a Messari termékigazgatója.

“Először Satoshi és néhány korai bányász birtokában volt az össze bitcoin. De az idő múlásával a részesedésük csökkent, és más emberek léptek be a piacra“, mondta Wang.

Mi várható a jövőben?

A jövőre nézve elmondható, hogy mind a gazdag befektetők, mind a tőzsdék elősegíthetik a rich list címek növekedését. A következő bányászati ​​jutalom feleződés hat hónap múlva lesz, amikor újabb befektetők léphetnek be. Emellett nőni fog a Bakkt bitcoin határidős tőzsdei kereskedési volumene, amelynek bitcoint kell tárolnia a fizikailag kézbesített határidős ügyletek számára. A közelmúltban a határidős ügyletek volumene több, mint 250 százalékot ugrott, egészen 11 millió dollárra.