A Bitfinex 23 millió dollárnyi díjat fizetett egy 100 ezer dollár értékű tranzakció utalásáért

Az egyik legnagyobb kriptotőzsde, a Bitfinex, 7676 ETH-t fizetett, 23,5 millió dollár értékben, hogy 100 000 USDT utaljon át a Bitfinex számlájáról a DeversiFi-nak, a Bitfinex dapp-jának.

Az Etherscan elérhető adatai szerint a Bitfinex 7 676,6 Ethereumot fizetett azért, hogy mindössze 100 000 dollár értékű USDT-t utaljon a hozzá kapcsolódó decentralizált tőzsde, a DeversiFi tárcájába.

A tranzakcióval kapcsolatban a DeversiFi szóvivője közleményében megerősítette a felháborító gas díjat. A képviselő szerint: “Szeptember 27-én 11:10 UTC-kor a DeversiFi fő felhasználói felületéről hardveres tárca használatával egy befizetési tranzakciót hajtottak végre tévesen magas gas díjjal”.

A DEX elárulta, hogy vizsgálja a hiba okát, és azt írta, hogy a felhasználók pénzeszközei biztonságban vannak, nincs ok az aggodalomra.

Érdekesség, hogy a Bitfinex a tranzakciót az újonnan bevezetett EIP-1559-es frissítéssel hajtotta végre, amely a hálózat gas díjait hivatott csökkenteni.

Sok kriptorajongó panaszkodott eddig a második legnagyobb kriptoeszköz blokkláncához kapcsolódó magas gas díjakra, ami miatt az Ethereum úgy döntött, hogy frissít.

A frissítés óta a hálózaton kiszámíthatóbb alap tranzakciós díjakkal találkoznak a kereskedők, így ez a magas gas díj kifejezetten szokatlannak mondható.

A kriptoközösség tagjai természetesen azonnal reagáltak a DEX közleményére.  Egy @Tygas felhasználónévvel rendelkező Twitter felhasználó szerint valószínűleg egy hacker műve lehetett. Míg egy másik azt állította, hogy a tranzakció “gyanús”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük