A Blockstream vezérigazgatója nekiment az altcoinoknak

Adam Back bitcoin szakértő, számítógépes tudós és nem utoló sorban a Blockstream vezérigazgatója nekiment a nagy piaci kapitalizációval rendelkező altcoinoknak a Twitteren. A bitcoinos veterán szerint az ethereum és a ripple olyan, mint a Ponzi-sémák.

Bitconnect, Charles Ponzi, Ethereum, Onecoin, Cardano, Ripple, Bernie Madoff, Stellar, Dan Larmer. Ez mind elég hasonló kategóriának tűnik számomra”, írta Back a közösségi média platformon.

A Blockstream feje az elhíresült piramisjáték feltalálók Charles Ponzi és Bernie Madoff mellett olyan kriptovaluta projekteket is felsorolt, melyek mögött piramisjáték lapult. Elég csak a Bitconnect-re, illetve a Onecoin-ra gondolni, ezek voltak ugyanis a kriptotörténelem eddigi legnagyobb átverései. Mindkét csalás esetében ugyanis több millió dollárt buktak a befektetők. Back mégis hozzájuk hasonlította a legnépszerűbb altcoinokat, mint például az ethereumot és a ripplet, melyek árai most valósággal szárnyalnak.

Back már korábban is kritizálta az ethereumot egy TV-interjúban, akkor azt nyilatkozta, hogy „az, hogy a 70%-át előre kibányászták, mindent elmond róla. Mi Ön szerint a nagyobb átverés, a ripple vagy az ethereum?”

Novemberben pedig egy csődbe ment gyógyszercéhez, a Theranoshoz hasonlította a második legnagyobb piaci kapitalizációval bíró kriptovalutát. Véleménye szerint az ethereumot túlbecsülik. Sokan azt gondoják, hogy a mögötte lévő technológia többet ér, mint amilyen hasznos valójában.

Az ethereum feje, Vitalik Buterin természetesen nem várt sokáig és visszavágott Back-nak. A Twitteren azt írta, hogy “ez egy régi, unalmas propaganda”.

Back egyébként nem nevezhető kezdőnek a kriptovaluta térben, mivel gyakorlatilag a bitcoin megjelenése óta foglalatoskodik kriptovalutákkal. Állítása szerint személyesen is ismeri Satoshi Nakamoto-t, akivel egyszer Londonban még együtt is sörözött. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük