A Bored Ape most saját coinnal rukkolt elő

Az ApeCoin névre hallgató token hátterében egy teljesen új DAO működik majd.

Terjeszkednek a majmok

Az unatkozó majmok tavaly indultak hódító útjukra, és a kezdetek óta töretlen a népszerűségük. A megálmodóik azonban nem ülnek a babérjaikon, és épp azon dolgoznak, hogy tovább gyarapítsák a majmok birodalmát. Ennek érdekében a legutóbb felvásárolták a CryptoPunks és a Meebits NFT brandeket.

Csak a majmok unatkoznak

A majmok alkotói, a Yuga Labs alapítói itt akár meg is állhattak volna a terjeszkedésben. Ezzel az üzlettel már most is a legnagyobb forgalmú NFT márkák boldog tulajdonosaivá váltak, mivel a Bored Ape körülbelül egy billió, a CryptoPunks pedig több mint két billió dolláros összesített forgalommal büszkélkedhet.
Ám a portfólió bővítés során a cég most új célt tűzött ki: ApeCoin néven saját tokent bocsát ki, ami saját fizetőeszközeként funkcionál majd. Emellett az új tokent már most is elfogadják a Benji Bananas nevű online játékban, mint játékbeli valuta.

Élesben megy a játék

A játékokon túl a Yuga Labs abban reménykedik, hogy a token a kriptopiacon is megállja majd a helyét és ezt a tervezés során is szem előtt tartották.
Az ApeCoin egy milliárd darabos teljes készlettel rendelkezik majd és minden token egy szavazatot biztosít majd a tulajdonosának. A coint egy külön szervezet, az ApeCoin DAO, fogja kezelni. A Az új DAO-t az eladásokból fogják finanszírozni és egy anyavállalat, az Ape Foundation fogja felügyelni a döntések végrehajtását.
A coin révén egy új ökoszisztéma kialakítása a cél, amiben egyaránt helyet kapnak majd játékfejlesztések, események, és jogdíjas termékek gyártása és forgalmazása is. A tervek között szerepel egy decentralizált NFT piac létrehozása is, ami a fent említett felvásárlás után egy teljesen logikus lépés.

Több vasat kell tartani a tűzbe

A Yuga Labs azonban nem vonul majd teljesen a háttérbe. A kibocsátott tokenek mintegy 15%-a a cég tulajdonában marad, valamint az alapítók is kapnak 8%-ot. A DAO elindításában közreműködők között a tokenek 14%-át osztják majd szét, valamint a Bored APe NFT tulajdonosok is kapnak majd az új coinból. Összességében tehát a teljes készlet mintegy fele lesz elérhető azok számára, akiknek kedve támad majomkodni egy kicsit.