A Celsius Network egyezséget kínál a nagyösszegű számlatulajdonosoknak

A Celsius Network LLC csődeljárásának egyik legfontosabb fejleménye, hogy a vállalat kiterjesztette az elszámolási lehetőséget a nagyösszegű számlatulajdonosokra is.

Amint az a 11. fejezet szerinti amerikai csődeljárásról szóló értesítésben szerepel, a “Withdrawal Preference Exposure” (kivonási előnyt élvező számlatulajdonosok) felszólítást kaptak, hogy 2024. január 31-ig rendezzék pénzügyi kötelezettségeiket.

A Celsius csődjének története

A “visszavonási preferencia-kitettség”, azon számlatulajdonosok potenciális kötelezettségeire vonatkozik, akik a 2022. július 13-i petíciós dátumot megelőző 90 napon belül jelentős átutalásokat hajtottak végre. Ez a követelmény a módosított 11. fejezet szerinti reorganizációs terv alapvető eleme.

A bejelentés szigorúan meghatározza hogy a rendezési tervre, a 100 000 USD-t meghaladó számlatulajdonosok jogosultak. Vannak azonban kikötések. Nem lehetnek “kizárt felek”, nem szavazhattak a terv ellen, és nem vonhatták vissza hozzájárulásukat. Az elszámolási lehetőségről szóló értesítés e-mailben érkezik, amely részletes leírást és egy űrlapot tartalmaz az elszámolási folyamat elindításához.

Az elszámolásra törekvő számlatulajdonosok számára az út világos, de időhöz kötött. A választási formanyomtatványt 2024. január 25-ig kell benyújtaniuk, és 2024. január 31-ig kell teljesíteniük az elszámolással kapcsolatos befizetést.

A közlemény azt is tisztázza, hogy a 100 000 USD vagy annál kisebb összegű kitettséggel rendelkező Celsius számlatulajdonosoknak nem kell lépéseket tenniük. Azok azonban, akik nem rendezik a kitettségüket, a hatálybalépés napját követően jogi következményekkel szembesülhetnek a peres ügyintéző részéről.

Az egyezségi kifizetések közvetlenül befolyásolják a hitelezőknek történő pénzfelosztást. Ez növeli a felosztott teljes összeget.

Néhány hét maradt, hogy a Celsius ügyfelei cselekedjenek

A múlt hónapban New York déli körzetének csődbírósága részletesen ismertette a Celsius ügyfelei számára a kriptoeszközök visszaszerzésének folyamatát.

A beadvány szerint az ügyfeleknek frissíteniük kell Celsius-fiókjukat a szükséges információkkal, hogy megfeleljenek a pénzmosás elleni előírásoknak. A tranzakciónkénti kiutalási díjakat a számlatulajdonosoknak kell kifizetniük.

Celsius Network kiutalási díjak az egyes kriptókhoz kapcsolódóan

Összességében ezek fontos lépéseket jelentenek a vállalat és az érdekelt felek előtt álló pénzügyi problémák kezelésében.

A hangsúly most a számlatulajdonosok reakciójára és a vállalat szerkezetátalakítási erőfeszítéseire gyakorolt hatásokra helyeződik át.