A CME tőzsdéjének vezetője további növekedésre számít a kriptopiacon

2022 nem igazán volt jó év a kriptovaluták számára. Rengeteg eszköz árfolyama komoly zuhanást mutatott be a 2021-es csúcsokhoz képest. Ráadásul a tavalyi évet néhány igen erős botrány is jellemezte. Ez pedig oda vezetett, hogy sokan elvesztették a bizalmukat a digitális eszközökben és ismét megjelentek a “kripto spekuláció” kritikák. Viszont ez egyáltalán nem volt olyan mértékű, hogy komolyan megingassa a kriptopiacok stabilitását. Nagyon sok befektető pont a medvepiacban látta meg a lehetőséget a bevásárlásra.

A CME vezér szerint nagyon jó dolgok jönnek a kriptoszektorban

A CME Group vezérigazgatója, Terry Duffy nemrégiben egy CNBC-nek adott interjúban arról beszélt, hogy a CME számára a kriptopiaci mélypontok ellenére is pozitív volt a 2022-es év. Ez a vállalatcsoport főleg a világ legnagyobb származtatott termékekkel kereskedő chicagói tőzsdéjéről ismert. Duffy kiemelte, hogy nagyon izgalmasnak látja a bitcoin nemrégiben kezdődött áremelkedését, ráadásul szerint a kriptoban rejlő volatilitás inkább vonzerő rengeteg befektető számára, mintsem távoltartó erő. A vezérigazgató beszélt arról is, hogy mennyire óriási mélyütés volt az egész szektor számára az FTX összeomlása. Ez sok milliárd dollárnyi veszteséget okozott sok befektetőnek és dominóként dőlt be sok más cég is.

Viszont Duffy szerint az volt észrevehető, hogy tavaly novemberben és decemberben komoly növekedés volt látható a CME származtatott termékekkel foglalkozó piacterén. Ezért ő a jelenlegi problémák ellenére is növekedési lehetőségeket lát a kriptoszektorban. Főleg, hogy az elfogadás nagyobb cégek és kormányzati szereplők részéről is egyre erősebb. Kicsit marketingelte is magát, mert kiemelte, hogy a kockázatkerülő befektetők számára a CME szabályozott tőzsdéjének használata a legjobb opció. Szerinte pont ezért is tapasztalnak növekedést a forgalmukban. Az interjú végén pedig a CME vezető kiemelte, hogy szerinte az amerikai jegybank tökéletes munkát végzett az amerikai infláció megállításában.