A CNBC műsorvezetője keddi adásában istenítette a bitcoint

“Ez egy technológiai csoda, és az embereknek el kell kezdeniük felismerni, hogy itt van, és itt is fog maradni” – nyilatkozta Jim Cramer, a CNBC Mad Money című műsorának házigazdája a Bitcoin jövőjéről, miközben megosztotta felismerését, miszerint a kriptót nem lehet megölni.

Cramer azt is megjegyezte, hogy a néhai Charlie Munger, Warren Buffett egykori jobbkeze tévedett a bitcoinnal kapcsolatban.

A november 28-án, 99 évesen elhunyt Munger a bitcoin ( BTC Price BTC Price ) és más kriptovaluták ismert kritikusa volt. Munger arról is híres volt, hogy a bitcoint “patkányméregnek” nevezte, és a BTC-kereskedelmet a sz@rral való kereskedéshez hasonlította. Azt is mondta, hogy a kriptó egy “bűzlabda” a hagyományos valuták között. Arra számított, hogy a legtöbb kriptó befektetés nullára fog zuhanni, megjegyezve, hogy “nevetséges” és “abszolút horror”, hogy bárki kriptót vásárolna. Azt ajánlotta a befektetőknek, hogy kerüljék a kriptót, “mintha az egy nyílt szennyvízcsatorna lenne, tele rosszindulatú organizmusokkal”.

A műsorvezető, aki az elmúlt években szkeptikusan nyilatkozott a Bitcoinnal és a kriptoiparral kapcsolatban, a CNBC keddi műsorában fejtette ki pozitív véleményét a kriptóról. Cramer egyébként egykori fedezeti alapkezelő, aki társalapítója a Thestreet.com pénzügyi hírekkel és ismeretséggel foglalkozó weboldalnak. A héten tett optimista gondolatai a bitcoinról azért is jelentősek, mert alig 1 éve még azt tanácsolta a befektetőknek, hogy azonnal szálljanak ki a kriptóból. “Egymillió év múlva sem nyúlnék a kriptóhoz” – mondta, hozzátéve, hogy arra számít, hogy a SEC lecsap a nem megfelelő kriptós cégekre. Többször fejezte ki aggodalmát a Binance, az FTX és a Tether összeomlása miatt is.