A Coinbase tavaly $520 milliós bevételt könyvelhetett el a Reuters szerint

A Coinbase a tavalyi év során 520 millió dolláros bevételhez jutott a Reuters hírügynökség frissen kiadott becslése alapján.

A Coinbase tavalyi éve

Mielőtt beleugrunk abba, hogy pontosan hogyan is jön ki az 520 millió dolláros bevétel, szögezzünk le egy nagyon fontos dolgot: becslésről van szó. A kriptotőzsde hivatalos, teljes globális bevétele ugyanis jelenleg nem közismert adat. Azonban a Reuters bizonyos információk alapján kiszámolta a lehetséges bevételi értéket.

A Coinbase nagy-britanniai bevétele a brit cégjegyzékhez a múlt héten benyújtott dokumentumok alapján 153 millió eurót (kb. 173 millió dollárt) számlált, ami 20%-os növekedést jelent tavalyhoz képest. A kriptotőzsde CEO-ja, Zeeshan Feroz a Reutersnek adott interjújában elmondta azt, hogy ez a brit bevétel a teljes globális árbevételnek „nagyjából harmadát képezi”. Ezt innen pedig már egy gyors fejszámolással is igazolni tudjuk – a kb. 520 millió dolláros bevétel stimmel is.

A cégjegyzékből egyébként az is kiderült, hogy a Coinbase Nagy-Britanniában 6,6 millió eurós profitot könyvelhetett el.

Növekvő befektetések a kriptoszektorba, de a fintech óriásoknak még mindig vannak aggodalmaik

A Reuters cikkében nem csak a Coinbase kriptotőzsdével foglalkoztak, hanem arra is kitértek, hogy általánosságban mi történik éppen a kriptovaluták és a blokklánc projektek világában.

A hírügynökség felhívta a figyelmet arra, hogy idén, a tavalyi rekordot előreláthatólag megdöntve, újabb csúcsra érhet el az intézményi és fintech óriásoktól befolyó befektetések a kriptoszektorban. Idén eddig ugyanis nagyjából 850 millió dollárt invesztáltak a kriptopiacba. A tanulmány olyan nagy nevekre hivatkozik főként, mint a London Stock Exchange Group, a Microsoft vagy a Boston Consulting Group.

Arról is ejtettek azonban néhány szót, hogy miközben az intézményi befektetőktől jelentős pénzek folynak be, maguk a vállalatok még mindig próbálnak távolságot tartani a kriptovalutáktól. A leggyakoribb indokok ugyanazok, amikre már az elmúlt években is sokszor hivatkoztak. A bizonytalan szabályozások és a továbbra is meglehetősen volatilis árfolyamok jelenleg is aggodalommal töltik el a legtöbb vállalkozást. Ettől függetlenül a növekvő befektetési tendencia egyértelműen bizakodásra adhat okot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük