A darkneten vásárolhatott fegyvereket a máltai újságíró gyilkosa

Yorgen Fenech, az a máltai üzletember, akit a nagy nemzetközi visszhangot is kapott újságíró gyilkossággal gyanúsítanak, a darkneten szerezhette be a fegyvereket. A hatóságok gyanúja szerint a férfi a darkneten keresztül jutott hozzá illegálisan különböző lőfegyverekhez. Információk szerint a hatóságok bizonyítani is tudják Fenech érintettségét, és a már folyamatban lévő ügyei mellett hamarosan emiatt is a vádlottak padjára kerül.

Az elérhető dokumentumok alapján Fenech a stílusosan csak Berlusconi nevű darkneten elérhető feketepiacon adta le a rendeléseket a fegyverekre. Nem volt túl körültekintő. Kiszállítási címnek nemes egyszerűséggel a saját otthoni címét adta meg.

A máltai nyomozóknak sikerült észlelniük a rendelést és azt tervezték, hogy egy civil ruhás rendőr fogja neki kiszállítani a rendelt fegyvereket, mintha az a feketepiacról érkezne. Átvétel után pedig értelemszerűen azonnal letartóztathatták volna, megkérdőjelezhetetlen terhelő bizonyítékok birtokában. Az akció azonban sajnálatos módon meghiúsult, mivel az olasz hatóságok közben lelőtték az oldalt és az összes oldallal összefüggésbe hozható helyszínen is razziákat tartottak.

Egyértelmű szándék rajzolódik ki a bizonyítékokból

Az, hogy a férfi pontosan milyen fegyvereket vásárolt a darkneten nem egyértelmű. Egyes információk szerint Fenech egy revolvert, lőszereket, és egy hangtompítót szeretett volna vásárolni. A revolverekre azonban nem szerelhető hagyományos hangtompító, így ennek a verziónak nincs sok értelme.

Más információk szerint, a rendelésben ennél komolyabb tételek is szerepeltek. Egész pontosan egy glock típusú pisztoly, amelyhez valóban probléma nélkül használható a már említett hangtompító, valamint 2 scorpion típusú gépkarabély és 2 kézigránát.

A hatóságok szerint Fenech mindenért bitcoinnal fizetett. A vásárlás napján még egy hackert is felkeresett a darkweben, akit arra bízott meg, hogy törje fel egy meg nem nevezett célszemély mobiltelefonját. A pletykák szerint mindezekért a „szolgáltatásokért” és eszközökért nem kevesebb mint 50,000 dollárnyi bitcoint fizetett.

Mindezen események még korábban történtek, hiszen Fenech 2019 novembere óta őrizetben van a már említett gyilkossági ügy miatt. A hatóságok szerint a férfi a darkneten nem csak fegyvereket hanem korábban cián idegmérget is vásárolhatott.

Bár a nyomozás még az összes említett ügyben folyamatban van, Fenechet minden bizonnyal bűnösnek mondják majd ki minden vádpontban és könnyen lehet, hogy soha többet nem kerül szabadlábra.

(Forrás)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük