A GameStop blokkláncban és NFT-ben jártas szakembert keres

A játékkonzolokat és számítógépes játékokat árusító amerikai üzletlánc, a GameStop egy biztonsági elemzői állást hirdetett meg olyan személyeknek, akik értenek a blokkláncokhoz, a kriptovalutákhoz és a nem-helyettesíthető tokenekhez (NFT).

Az állásajánlat nagy fordulat ahhoz képest, hogy milyen botrányos volt a GameStop számára az elmúlt néhány hónap. A meghirdetett pozíció alapképzést és több mint ötéves szakterületi tapasztalatot igényel. A GameStop tisztázta, hogy a leendő alkalmazottnak állandóan elérhetőnek kell lennie. A kanadai FinTech Recruiters HR cég alapítója, Nako Mbelle elmondta, hogy a GameStop elemzői pozíciója azt jelezheti, hogy a cég az NFT-k piacára szeretne lépni. “Ez úgy néz ki, mintha valami komolyra készülnének, hiszen a biztonság kérdését vizsgálják” – állította Mbele.

Az NFT-k a művészet világán keresztül lettek népszerűek, és ígéretes jövő előtt állhatnak az online játékok terén is. Képviselhetik például a játékon belüli tárgyakat, speciális jogokat adhatnak, vagy segítségükkel egy játékon belüli küldetés is megvalósítható. 

Kapcsolódó: Minden, amit tudnod kell a nem-helyettesíthető tokenekről (Non-Fungible Token / NFT)

A GameStop és a WallStreetBets esete

A GameStop január végén került a rivaldafénybe, amikor az r / WallStreetBets befektetői kötelességtudóan pumpálták felfelé a GameStop részvényeinek árát. A Wall Street profi kereskedői agresszívan shortolni kezdték azokat a cégeket, amik a pandémia korlátozások miatt nehéz helyzetbe kerültek. Annyira túlshortolták például a GameStop részvényeit is, hogy több volt a megbízáskönyvekben a short ügylet, mint a cég részvényeinek összesített darabszáma. A ‘kollektív közösségi tudat’ ezt felismerve észrevette, hogy a fedezeti alapok és más intézményi traderek ezáltal könnyen ‘short squeeze’ csapdába csalhatóak, ami röviden annyit jelent, hogy ha a magas short kitettség miatt valaki(k) elkezdik felsrófolni az eszköz árfolyamát, akkor a shortolókat egy idő után pozícióik likvidálására kényszeríthetik óriási veszteséget okozva nekik. Így is történt, a fedezeti alapok milliárdokat buktak a GameStop shortolásán a kisbefektetők javára.

A részvényárfolyam, amely egy hét alatt 40 dollárról 492 dollárra emelkedett, bizony gondolkodóba ejtette a GameStop csapatát is. Az üzletlánc vezetősége március végén egy teamet hozott létre, hogy a vállalatot alapjaiban alakítsa át.

A legújabb álláshirdetés arra utal, hogy a megújulás mögött a kriptovaluták is a pakliban vannak. Mbelle ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta: “Ha a GameStop ugyanúgy megtudja ragadni a kripto tömeget, mint ahogyan a Reddit-tel tették, akkor képes lehet arra, hogy ismét megsokszorozza a részvényárfolyamot, mint ahogyan az néhány hónappal ezelőtt történt” – tette hozzá Mbelle.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük