Kriptotél ide vagy oda, a Gemini kriptotőzsde tovább terjeszkedik

A Gemini óriási ugrásra készül, most a beosztottjainak számát akarja a többszörösére növelni.

Robbanásszerű létszámnövekedés

A világviszonylatban 11. legnagyobb kriptotőzsde a tavalyi évben a dolgozóinak közel ötödét bocsátotta el. Akkor a Winklevoss fivérek által alapított cég az instabil piaci helyzetre hivatkozva döntött így.

Most azonban úgy tűnik, hogy a cég valami nagy dobásra készül. A most meglévő 28 alkalmazottja mellé további 100 fővel szeretné bővíteni a csapatát. Az új gárda már nem a Washington állambeli Bellevue-ben található főhadiszállásra költözne be. A kriptotőzsde Seattle-ben akar létrehozni egy új központot.

Miért pont Seattle?

A cég egy blogbejegyzésében fedte fel, hogy okkal szemelték ki az észak amerikai várost. A környék már régóta híres az innovatív csúcstechnológiai cégeiről. A Gemini nem véletlenül akarja pont innen begyűjteni a szakma legnagyobb koponyáit.

Már most több szakértőt is sikerült megnyerniük. Az utóbbi időszakban így a céghez több felsővezető is csatlakozott. Pravjit Tiwana technológiai igazgatóként, Jorge Peixoto Vasquez pedig műszaki igazgató helyettesként dolgozik majd. Ők korábban mindketten az Amazonnál töltöttek be vezetői pozíciót. Rajtuk kívül még Ajay Jaganathan-ra, a Wallmart korábbi igazgatójára is lecsapott a Gemini. Jaganathan a cégen belüli tehetséggondozásban működik majd közre.

Terjeszkedik a cég

A Gemini a jelek szerint nem csak a FTX bukása miatt hátramaradt űr kitöltésére pályázik. A kriptotőzsde természetesen folytatja eddigi tevékenységét, de eközben széles körben tovább bővíti a szolgáltatásait.

A terveik között szerepel az általuk létrehozott méretezhető Web3-as infrastruktúra további fejlesztése. Ennek keretében szeretnék megújítani az elavult banki rendszereket legfőképpen a biztonság terén. Nagy hangsúlyt fektetnek majd a KYC-szabályok minél gördülékenyebb implementálására, illetve az azonosítási eljárások fejlesztésére.

A fentiek mellett még új Neobanking és Web3-as termékekkel is elő fognak rukkolni 2023 folyamán. Ezekről azonban Tyler és Cameron most még nem osztott meg részleteket.

A Gemini eddigi útja

A kriptotőzsde 2014-es alapítása óta hosszú utat járt be. Az eredetileg bitcoin adás-vételre létrehozott platform az évek alatt folyamatosan bővítette a palettáját. Az utóbbi nyolc év alatt több Web3-as szolgáltatást dobtak piacra. Ilyen például a Nifty Gateway nevű NFT piacuk, vagy a Gemini Credit Card, ami kripto jutalomban részesíti a használóit.