A globális lakosság 60%-ának gőze nincs, mi az a bitcoin

A bitcoin és a kriptovaluták iránt világszerte rengetegen érdeklődnek, a globális lakosság 60%-ának mégis gőze nincs, mi az a bitcoin.

Egyre több ember, szervezet és magáncég érdeklődik a kriptopénzek iránt vagy fektet be azokba. Ez nem meglepő. Ugyanakkor rengetegen nincsenek tisztában azzal sem, hogy a kriptovaluták egyáltalán léteznek. Egy nemrégiben készített kutatás szerint a világ lakosságának több mint 60%-a nem tudja mi az a kriptovaluta.

A Toluna fogyasztói elemzéseket nyújtó szolgáltató 10 500, 19 piacról származó, 18 és 64 év közötti személy bevonásával végzett kutatást.

A tanulmányból kiderült, hogy a bitcoin és társai a részvények mellett a második legnépszerűbb befektetési formák, miután a válaszadók 57%-a nyilatkozott úgy, hogy ismeri az eszközosztályt.

A digitális valuták egyre nagyobb térnyerése ellenére azonban a felmérés érdekes eredményeket hozott. Kiderült ugyanis, hogy a lakosság 60%-ának halvány lila gőze nincs, mik azok a kriptovaluták. Ráadásul a megkérdezettek 28%-a szerint a kriptopénz nem biztonságos befektetés.

Emellett a 10 500 válaszadó 32%-a azt mondta, hogy nem fektetett be az eszközosztályba, mivel nem érti a kriptovaluták teljes működési mechanizmusát. Azok, akik ismerik a kriptopénzeket, mintegy 50%-uk mondta, hogy azért vett kriptopénzt, hogy hosszabb távra befektesse pénzét, illetve plusz jövedelemhez jusson. Érdekes módon 15%-uk azt állította, hogy a kimaradástól való félelem (FOMO) miatt vásárolt kriptovalutákat.

A Toluna felmérése azt is megerősítette, hogy a feltörekvő országok szívesebben fogadják a bitcoint és más kriptovalutákat, mint a fejlett országok, ahol a lakosság nincs annyira rászorulva a digitális pénzek nyújtotta lehetőségekre.

Az Influencer Marketing Hub online kiadvány egyik cikkében megosztott néhány alapvető kriptopénz-statisztikát, amelyek a jelek szerint az eszköz népszerűségének növekedését mutatják.

Idén júliusban a teljes kriptopiac piaci kapitalizációja 1,76 billió dollár volt. Ilyen mérföldkőnek számító értéket azért lehetett elérni, mert a kriptovaluták iránt igencsak megnőtt a bizalom.