Indulhat a FOMO: újabb tőzsdei nagyvállalat menekült dollárból bitcoinba

A Twitter társalapítója, Jack Dorsey által alapított alternatív fizetési szolgáltató, a Square 4.709 bitcoint vásárolt 50 millió dollár értékben, befektetési céllal.

Bizonytalan makrogazdasági környezet, vállalati bitcoin FOMO

A fizetési szolgáltató kriptovaluták melletti döntésének oka hasonló más nagy cégekéhez, amik nemrégiben kisebb-nagyobb összegeket fektettek be elsősorban bitcoinba kifejezetten közép és hosszú távú befektetési céllal.

KapcsolódóA MicroStrategy 450 millió dolláros befektetése miatt nőtt az intézményi befektetői érdeklődés a Bitcoin iránt

A Square többek között a “példátlanul bizonytalan makrogazdasági környezet” és a kriptovaluták gyors fejlődése miatt döntött amellett, hogy a főleg USD-ben denominált mérlegük diverzifikálásába fognak.

Úgy tekintünk a bitcoinra, mint a globális gazdasági szerepvállalás eszközére, mely egy módja annak, hogy az emberek részt vegyenek a globális monetáris rendszerben és biztosítsák pénzügyi jövőjüket szerte a világon” – írja a Square nyilatkozatában. Hozzáteszik azt is, hogy a beruházás fontos lépés küldetésük megvalósításában.

Segítenek azoknak, akik követnék a példájukat

A Square a befektetés közlése mellett azt is fontosnak tartotta, hogy megosszák a nagyvilággal, hogyan bonyolították le a tranzakciót – kifejezetten abból a célból, hogy mások is utánuk csinálhassák. A befektetésről szóló dokumentumban kitérnek az ügylet lebonyolításának menete és a bitcoin tárolása mellett, a biztosítási és a könyvelési kérdésekre is.

A kriptovaluta vásárlásához a Square egy olyan likviditási szolgáltatót alkalmazott, akikkel korábban már kapcsolatban álltak alkalmazásuk, a Cash App kapcsán. A vállalat egy 24 órás periódus alatt bonyolította le az ügyletet, annak érdekében, hogy csökkentse a Bitcoin árára gyakorolt árfelhajtó hatást.

A Square azt is megosztotta, hogy a bitcoinjait a saját fejlesztésű, Subzero elnevezésű hidegtárcában tárolja (azaz offline), és biztosítást is kötöttek eszközeikre. Emellett az érdeklődőknek arról is részletesen írnak, hogy az amerikai számviteli szabványoknak megfelelően hova sorolják be a mérlegükben kriptovaluta eszközeiket, amire nagyobb ingadozásokkor esetlegesen értékvesztést is el kell majd elszámolniuk.

A befektetés a Square teljes eszközállományának körülbelül egy százalékát képviseli 2020 második negyedévének végén.

Kapcsolódó: