A hosszútávú BTC birtokosokat hidegen hagyják a mostani trendek

A Glassnode friss blokklánc adatai azt mutatják, hogy a régebbi bitcoin birtokosok az elmúlt időszakban csak a teljes tőkéjük 0.004%-át küldték be kriptotőzsdékre. A régebbi birtokosok (long-term holderek, LTH-k) alatt olyan befektetőket értünk, akik legalább 155 napja birtokolják a coinjaikat. Az egész Bitcoin piacot két szegmensre lehet osztani, egyrészt vannak az LTH-k, és vannak a rövidtávú birtokosok (STH-k). Ez utóbbiak kevesebb, mint 155 napja vették meg a coinjaikat.

A hosszútávú BTC birtokosokat a jelenlegi események hidegen hagyják

Az is megfigyelhető a statisztikák alapján, hogy minél tovább tartja egy befektető a coinjait, annál kevésbé valószínű, hogy értékesítési tevékenységben fog részt venni. A rövidtávú birtokosok viszont nagyon érzékenyek a változásokra és sokkal gyakrabban adnak-vesznek. Egyes helyeken a hosszútávú birtokosokat “gyémántkezeknek” is hívják. A jelenlegi piaci helyzet azt mutatja, hogy az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) által a Binance és Coinbase elleni eljárások miatt sokan fordulnak a Bitcoin felé, mint menekülő eszköz. Ez ugye árfelhajtó hatású is. Úgyhogy számíthatunk rá, hogy elég sok rövidtávú birtokos fog megszabadulni a coinjaitól egy kis profitért.

A Glassnode a tőzsdékre a hosszútávú birtokosoktól beáramló coinok száma alapján próbálta megítélni, hogyan viselik ezek a befektetők az aktuális piaci trendeket. Az látható a diagramon, hogy ezek az érintett “gyémántkezek” nem igazán vesznek részt értékesítési tevékenységben. Az általuk birtokolt összes coin mindössze 0.04 százalékát tolták be valamilyen tőzsdére. Ha ezt összehasonlítjuk mondjuk az FTX összeomlása utáni időszakkal, akkor látható, hogy a mostani számhoz képest akkor legalább tízszer annyi coint toltak be a kriptotőzsdékre. Azaz ez azt jelenti, hogy a LUNA vagy éppen az FTX összeomláshoz képest a mostani helyzet egyáltalán nem izgatja ezeket a hosszátúvú birtokosokat.