Itt mindenki HODLER?!

Kétszer tovább tartják a bitcoint a tárcákban, mint az ethereumot egy friss tanulmány szerint.

Az In To the Block blokklánc technológiával foglalkozó cég gépi tanulást és statisztikai modellezést használ, amely révén elemzi a különböző blokkláncokat. Legújabb tanulmányukba arra világítottak rá, hogy a bitcoint sokkal inkább tekintik hosszútávú befektetési eszköznek, mint az ethereumot.

A bitcoin esetében a Hodler kifejezés már szinte beépült a mindennapokba. Az In To The Block tanulmánya pedig számokkal támasztja alá azt, hogy valóban hosszabb távra terveznek a bitcoin tulajdonosok.

Az elemzés szerint ugyanis az átlagos bitcoin tulajdonosok 2.7 évig tartják a megvásárolt vagy kapott bitcoinokat a tárcáikban, mielőtt átutalnák azt egy másik számlára. Ezzel szemben az ethereum érmék sokkal gyorsabban cserélnek gazdát. Egy átlagos tárcában mindössze 1.3 évet tölt el egy ethereum, mielőtt átutalnák egy másik tárcába.

Bár az ethereum esetében fele annyi időt tölt el a pénz a kriptopénz tárcában, mindenképpen érdekes látni, hogy az 1 év feletti időtartam is soknak számít, ha azt vesszük, hogy a kriptopénzeket, mint fizetési eszközt szeretnék minél jobban elterjeszteni a világon. Mivel azonban hosszútávon eddig kifizetődő volt kriptopénzt – akár bitcoint, akár ethereumot – tartani, ezért ebből a szemszögből nézve érthető, hogy miért parkoltatnak sokan akár évekig bitcoin vagy ethereumot a tárcáikban.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.