A Ledger bemutatta a legújabb NFT-képes hardvertárcáját, a Nano S Plus-t

A Ledger bemutatta kriptovaluta hardvertárcájának legújabb verzióját, a Ledger Nano S Plus-t, amely egyéb újdonságok mellett az NFT gyűjtők igényeit is képes kielégíteni.

A kedden kiadott közlemény szerint az új hardvertárca támogatja a Ledger webes alkalmazásán keresztül történő ‘tiszta aláírás – clear signing’ funkciót is. Ezzel az NFT gyűjtők biztonságát garantálja a tranzakciók aláírása során. A tiszta aláírás része annak az új trendnek, amelyet mind a hardveres, mind a szoftveres tárcák készítői annak biztosítására alkalmaznak, hogy a felhasználók tisztában legyenek az általuk végrehajtott tranzakciók jellegével.

Ledger Nano S Plus

Ian Rogers, a Ledger vezetője elmondta, hogy a tiszta aláírási funkció segít megakadályozni, hogy a gyűjtők bedőljenek az NFT-csalásoknak.
Havi több milliárd dollárnyi tranzakció történik “vak aláírással”, és ezek mind sérülékeny tranzakciók. Szerencsére a Ledger Live-hoz csatlakoztatott Nano S Plus lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy aláíráskor lássák a tranzakció részleteit, azaz a “tiszta aláírást”. A felhasználóknak kerülniük kell azoknak a tranzakcióknak az aláírását, ahol nem látják ezeket az információkat” – magyarázta Rodgers.

Amellett, hogy a Ledger Nano S egy NFT-fókuszú hardvertárca, 1,5 megabájtos tárolókapacitással is rendelkezik, és akár 100 alkalmazást is képes támogatni. Márciusban a Ledger három nap alatt 10 000 darabot adott el a tárca korlátozott példányszámú kiadásának részeként.

A tárcatulajdonosok biztonságának aggályait kommentálva Rodgers kijelentette, hogy a Ledger továbbra is az egyik legbiztonságosabb módját kínálja a digitális eszközök lopás elleni védelmében. “Mindaddig, amíg a felhasználó nem osztja meg senkivel a 24 szóból álló jelszó frázist vagy a PIN-kódját, a Ledgerrel a lehető legjobb védelmet biztosíthatja magának”.

Szintén friss hír a hardvertárca háza tájáról, hogy a Coinbase a Ledger hardvertárca támogatásával bővítette nem letétkezelő böngészőalkalmazását, ezzel is tovább növelve a felhasználók biztonságát.

A hackerek támadják a hardvertárca szolgáltatókat is

A Ledger a múltban több adattámadás áldozata lett is, amelyek során felhasználói információkat loptak el a cégtől. De a másik nagy hardvertárca-gyártó, a Trezor is nemrégiben fedezte fel, hogy felhasználói egy adathalász-támadás célpontjai voltak, amely a MailChimpnél történt adatbetöréshez kapcsolódott.