A LUNA a múlt héthez képest elveszítette értékének közel 40%-át

A Terra újjáélesztett LUNA tokenjének árfolyama még múlt héten kilőtt, péntekre 247%-ot emelkedett a coin értéke. Viszont ez az emelkedés elég hirtelen megállt és most már csak a múlt heti csúcsának a harmadán áll az árfolyam. Az ár csökkenése a 38%-ot is meghaladta a péntekihez képest. Jelenleg alig valamivel több, mint 4 dollárt ér egy LUNA coin, miközben pénteken közel 7 dollárnál járt az ár. Ennél magasabb árat a token június elseje óta nem mutatott. Akkor indult egyébként el a második generációs LUNA token, amely airdrop útján került a korábbi LUNA birtokosokhoz. A korábbi LUNA jelenleg LUNA Classic néven fut.

Nem nagyon tudni, hogy mi hajtja előre a LUNA árfolyamát

Mindenesetre a nagyobb csökkenés ellenére a LUNA még mindig kifejezetten jó áron kereskedik. Hiszen hét nap alatt összességében 133%-ot emelkedett az ára. Hasonlítsuk ezt ahhoz, hogy hónapokon át mindössze 2 dollár körül mozgott az árfolyam. Ez határozottan jelzi egyébként a bizalom visszatérését is valamennyire. Hiszen a Terra UST stabilcoinjának és a LUNA kriptovalutának az összeomlása vezetett végül a májusi nagyon kriptopiaci összeomláshoz más tényezők mellett. És az egész LUNA ökoszisztémán látható az erősödés, például a LUNA Classic is közel 33%-ot emelkedett egy hét alatt és 242%-ot az elmúlt 30 napban. Mindeközben az egykor UST néven ismert TerraClassicUSD is 54%-os emelkedésben van hét nap alatt.

Sokan egyébként valószínűleg még mindig nem tudnak teljesen pozitívan állni a Terrához. Amikor májusban ugyanis az UST elveszítette elveszítette a dollárhoz való kötöttségét és a kapcsolódó LUNA kriptovaluta is összeomlott, több 10 milliárd dollárnyi piaci kapitalizáció ment a levesbe pillanatok alatt. Ez pedig hatással volt az egész kriptopiacra is. A LUNC emelkedése sokkal fokozatosabb, mint az új LUNA-nál, és ezt az emelkedést főleg a közösségi erőfeszítések hajtják előre, amellyel vissza akarják építeni az ökoszisztémát. Sokan úgy gondolják, hogy az új LUNA árának emelkedése nagyban a LUNC ökoszisztéma fejlődéséhez vezethető vissza, mert más egyértelmű okok nem annyira láthatóak.