A Luna Foundation Guard újabb 1,5 milliárd dollárnyi bitcoint vásárolt

A Terra Luna ökoszisztéma mögött álló, szingapúri non-profit szervezet, a Luna Foundation Guard több mint 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt be bitcoinból nemrégiben. A cél a vásárlással az volt, hogy a hálózat legnépszerűbb stabilcoinja, a U.S. Terra mögött lévő tartalékok összegét felturbózza. Nem kell bemutatni: a stabilcoinok olyan kriptovaluták, amelyek piaci értékét egy jóval stabilabbnak mondott eszközhöz kötik. A most végrehajtott komoly összegű tranzakcióval a Luna Foundation Group újabb lépést tett afelé, hogy 10 milliárd dollárnyi bitcoinnal támogassa meg az UST néven is ismert U.S. Terra stabilcoint.

A Luna most már a 10 legnagyobb kriptovaluta között szerepel

A Terra blokkláncát üzemeltető Terraform Labs vezérgizgatója szerint az idei év harmadik negyedévében el fogják érni a kitűzött 10 milliárd dolláros célt. Jelenleg az UST mögötti alapban 3,5 milliárd dollárnyi bitcoin van. Ezzel egyébként ez az alap benne van a 10 legnagyobb bitcoin birtokos között a világon. De nem csak bitcoinban, hanem más kriptovalutában is vannak tartalékai a Luna Foundation Guardnak. A Terraform Labs igazgatója szerint egyébként megmutatták a siker receptjét a kriptovilágnak a stabilcoinok mögött álló tartalékok kriptovalutában történő felhalmozásával. A U.S. Terra a CoinGecko szerint most már a 10 legnagyobb kriptovaluta közé tartozik piaci kapitalizációja szerint.

A lépések ellenére csütörtökön 9,1%-kal csökkent a bitcoin árfolyama. De a Luna, a Terra blokkláncának natív tokenje is veszített 7,3%-ot az árából. Amikor legutóbb a Luna Foundation Guard bevásárolt bitcoinból még tavaly decemberben, a Luna történelmi csúcson volt. És a bitcoin is megközelítette az 50 ezer dolláros árfolyamot. A héten végrehajtott tranzakcióban egyébként a Luna Foundation Guard egy 1 milliárd dolláros OTC swap tranzakciót hajtott végre a Genesis kriptobrókerrel 1 milliárd dollárnyi UST értékért. Emellett 500 millió dollárnyi bitcoint vásárolt a Three Arrows Capitaltól is. Az pedig, hogy a Genesis vett részt a tranzakcióban, segítheti, hogy tovább épüljön a híd a hagyományos pénzügyi piacok és a kriptopiacok között. Hiszen a Genesis hatalmas Luna és UST tartalékaihoz akár olyan külső felek is hozzáférhetnek, akik egyébként nem akarnának közvetlenül kriptokkal üzletelni.