A Media Markt 12 osztrák üzletébe Bitcoin pénzautomatát telepít

A német Media Markt elektronikai áruház belép a kriptoarénába, miután bejelentette, hogy 12 darab Bitcoin pénzautomata telepítését kezdi meg Ausztriában. Az ügyfelek hamarosan 12 ausztriai üzletében vásárolhatnak Bitcoint a Kurant helyi bitcoin fizetési szolgáltató cég ATM-éből. Az osztrák ATM-gyártó és üzemeltető 2014 óta aktív, jelenleg piacvezető az európai kontinensen.

Sikeres tesztek után jön a skálázás a Media Markt-nál

Néhány évvel ezelőtt a Media Markt már belevágott egy Bitcoin ATM tesztelésébe az egyik bécsi üzletében. Úgy néz ki a sajtóközlemény szerint, hogy most eljött az idő a növekedésre miután Ausztria-szerte 12 további üzletében tervez automatákat telepíteni.

Az ATM-ek háttér-szolgáltatója a szintén osztrák Kurant lesz, ami több mint 200 Bitcoin ATM-et üzemeltet szerte Ausztriában, Németországban, Spanyolországban és Görögországban. Stefan Grill, a Kurant ügyvezető igazgatója szerint a gépek telepítése új érdeklődőket hozhat a Bitcoin ökoszisztémába.

A Media Markt Európa legnagyobb elektronikai kiskereskedője. A céget 1979-ben alapították, és több mint 1000 üzlettel rendelkezik szerte a kontinensen. Németországban, Ausztriában, Svájcban, Olaszországban, Belgiumban, és természetesen Magyarországon is jócskán top elektronikai kereskedő vállalat. 2021-ben az éves bevétele meghaladta a 22 milliárd dollárt.

Ha kíváncsi vagy rá, hogy Magyarországon hol találhatók Bitcoin pénzautomaták, akkor kattints ide!