A Microsoft integrálja a ChatGPT-t a Bingbe és az Edge böngészőbe is

Nagy durranásról számolt be redmondi sajtókonferenciáján nemrégiben a Microsoft. A bejelentés szerint hamarosan olyan Edge verzió és Bing keresőmotor érkezik, amely már integrálja a ChatGPT chatbotját is. Több milliárd dollárt költ az integrációra a cég és arra, hogy az Office appokba is bekerüljön majd az Open AI által fejlesztett mesterséges intelligencia.

A Microsoft most helyzeti előnybe kerülhet a riválisokkal szemben

A “new Bing” névre keresztelt új keresőmotor funkcionalitásában az emberek feltehetnek kérdéseket és válaszokat kaphatnak a saját anyanyelvükön, a GPT 3.5-ös verziójának köszönhetően. A sajtótájékoztatón bemutatott példák tökéletes keresések voltak receptekre, utazási tippekre vagy éppen bútorvásárlásra is. Az egyik korábbi demóban a “útiterv készítése egy 5 napos mexikói túrára” keresésre egy tökéletes útitervet készített a mesterséges intelligencia. Ezzel azért nehéz lesz versenybe szállnia a többi keresőmotornak szakértők véleménye szerint. Az új verziós Bing jelenleg limitált kipróbálási lehetőségre elérhető a felhasználóknak mostantól kezdve. A teljes verzió pedig majd később érkezik valamikor.

Novemberi indulása óta a ChatGPT letarolta a világot, televíziós műsorokban, rádióműsorokban foglalkoznak vele és még az is kipróbálta, aki egyébként nem annyira követi a technológiai fejleményeket. Volt persze, aki cikkek írására használta, mások házi feladatot csináltak vele és azért sikerült egy-két furcsaságot is összehozni. De azóta folyamatos a fejlesztés és fejlődés, nem csoda, hogy a nagy techóriások hihetetlen küzdelmet folytatnak a technológiáért. Mert akár ez lehet az a pont, amivel a Bing komolyan beléphet a keresőmotorok piacára. A Google még a hét elején közölte, hogy már teszteli Bard névre hallgató, hasonló mesterséges intelligencia projektjét, amely néhány héten belül nyilvánosan is elérhető lesz majd. Az Apple esetén még nem tudni mivel rukkolnak elő. Tehát integrálják-e a ChatGPT-t a Siribe vagy más termékeikbe, de biztos, hogy ez a cég sem szeretne kimaradni a jóból.